banner460
banner128

İstanbul'un geçmişine sadakat, geleceğine sahip çıkmak görevdir

CHP İstanbul İl Başkanlığı yerel yönetim ilke ve esaslarının yer aldığı bir ‘İstanbul KentAnayasası’ hazırlıyor.

CHP  İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, ‘Yerel basın buluşması’ başlığıyla düzenlediği toplantıda yerel yönetim ilke ve esaslarının yer aldığı   ‘İstanbul Kent Anayasası’ hazırladıklarını ve bunun ayrıntılarını halkın da görüşlerini alarak tamamlamak istediklerini bildirdi.

Şişli’de bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan Dr. Kaftancıoğlu,   vatandaşların Kent Anapyasası ile görüşlerini aktarabileceklerini belirterek, buna herkesin katkı yapabileceğini bildirdi.

İstanbul’un üç imparatorluğa başkentlik yapmış bir kadim şehir olduğunu bildiren Kaftancoğlu, böyle bir kentin geçmişine sadakat ile geleceğine sahip çıkmanın bir görev olduğunu ifade etti.

Altı aydır ‘İstanbul Kent Anayasası’ taslağı üzerinde çalışma yürüttüklerini açıklayan Kaftancıoğlu, bu taslağın sivil toplum örgütleri, sendikalar, meslek odaları ve İstanbul halkının görüş ve önerilerinin ardından son şeklini alacağını kaydetti.

Basının sorunlarını dinledi

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu daha sonra yerel basın mensuplarının sorularını yanıtladı, önerilerini aldı ve çokça da sorun dinledi.

Baın mensupları Kaftancıoğlu’ndan; il teşkilatının çalışmalarından bilgi sahibi olmak istediklerini ilçe teşkilatlaının basınla daha düzenli çalışmasını talep ederken,  aynı zamanda belediyelerin basın bürolarında da  İletişim Fakültesini bitirmiş personelin istihdam edilmesi için çaba harcamasını önerdiler.

Hırsızın arsızın partisi olmaz!

Siyasi konulara ilişkin gelen soruları da yanıtlayan Kaftancıoğlu,’Sayıştay raporlarında CHP’li belediyelerinde yer aldığını, bunları neden yargıya taşımadıkları’ ile ilgili bir soruya ‘Biz sayıştay raporlarını yargıya taşıdık ever. Ama biz sadece AK Partili belediyelerle ilgili yolsuzluk ve yanlışları taşımadık. Hepsini taşıdık’ yanıtını verdi.

Kaftancıoğlu, “Hırsızın, arsızın, kente karşı suç işleyenin partisi olmaz. Kente karşı işlenen suçların partisi olmaz.  Gereğini yapacağımı göreceksiniz. “ diye konuştu.

Kaftancıoğlu, soruları yanıtlayıp birdizi sorunu da dinledikten sonra, yerel basın ile ilgili ayrıntılı çalışma yapmak için bir komisyon kurulması gerektiğini ve bu komisyonu oluşturacaklarını  bildirdi.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.