banner460
banner128

İstanbullu musluk suyunu içmekten imtina ediyor

CHP İstanbul Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu  “ Bir kentin asaleti musluğundan akan suyla belli olur. Biz musluk suyunu  içmeye imtina ediyoruz. “ dedi

CHP İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu,  Deutsche Welle Türkçe’de Nevşin Mengü'nün sunduğu ‘Nevşin Mengü ile Bire bir’ programına konuk olarak gündeme ilişkin soruları yanıtladı.  İmamoğlu; sahte seçmenleri iptal ettirdiklerini,  seçim güvenliği için üzerlerine düşeni yapacaklarını, ilçe adaylarının da bu hafta sonu açıklanmasını beklediğini ifade etti.  İmamoğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Sahte seçmenleri iptal ettiriyoruz. İlçe seçim kurulları iptal ediyor. Parti örgütleri bu konuda aktif çalışıyor.  Güvenmiyoruz ama denetliyoruz. Çok güvenli bir seçim için üzerimize düşeni yapacağız. Oylarımıza sahip çıkacağız.

Klasik bir CHP’li değilim diye bir şey demedim. Öyle yakıştırıyorlar. Klasik CHP’li de nedir bilmem. Neyim Beylikdüzü’nde ne yapmışım. 10 senedir CHP üyesiyim. İyi bir CHP’liyim. Klasik CHP’li kavramını karşı siyasi görüş ortaya atıyor.  CHP içerisinde herkes olabilir. Temel değerleri vardır. O değerlere sahip çıkılmalıdır. 

Bir kentin asaleti musluğundan akan suyla belli olur. Biz musluk suyunu  içmeye imtina ediyoruz.

Bazı gençler Oy kullanmak istemeyerek tehdit ediyorlar ama kendi geleceklerini tehdit ediyorlar aslında.Seçime üç kala millet bahçeleri ile seçmenin gözünü boyamak olmaz. Ben 25 yılı sorguluyorum.

İlk geldikleri zaman yaptıkları ile ilgi çektiler. Farklı bir yönetim ortaya koydular. Sonra iyi adımlardan da vazgeçtiler.   

Deniz ulaşımı yüzde dokuzdan yüzde ikiye düşmüş.

Yedi tane İstanbul araştırması yaptırdım. Hiç birinde ilk yirmide, otuzda ‘Ben kanal istanbul istiyorum’ diyen vatandaşa rastlamadım. Böylesine  İstanbullunun zihninde olmayan porjenin konuşulmasına gerek yok.

İstanbul dördüncü beşinci sınıf ülkelerden göç alıyor. İyi beyinler bu şehri terk ediyor. Hayallerini farklı ülkelerde şehirlerde gerçekleştirmek istiyorlar. Bunu değiştirmemiz lazım.

Ekrem İmamoğlu’nun olduğu yerde Gezi gibi bir direniş olmaz. Bizim olduğumuz yerde evrensel demokrasi ile yaklaşmak istiyorum.  Biz zaten danışarak ilerliyoruz. Fikirleri alarak ilerliyoruz. Demokrasinin içselleştirildiği bir yaklaşımda direniş olmaz.

Tabi bizim partimizde  beğenmeselerde bir demokrasi var. Tartışılıyor, konuşuluyor.  il başknlığımızda genel merkezle fikirlerimizi paylaşıyoruz. Yerellik, yerel özellik önemli. Oluşan kanaatlerde yorumumuz var. İlçebaşkan adayları ile ilgili olarak ismi ben belirliyorum diye bir şey yok. Bir karar alıcı mekanizma var. İlçe başkanları, il yönetimi, parti meclisi, mky var. Bu hafta adaylıklar açıklanır diye bekliyorum.

Biz sahada İstanbul İttifakının yürüyüşünü gerçekleştiriyoruz.

İstanbul İttifakının tüm unsurları içinde.

Dört beş yıl değil uzun yıllar bu kente hizmet etmek için yola çıktık. “

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.