banner460
banner128

Işıklar: Uysal'ın Metrobüs açıklaması talihsizliktir

 

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın Silivri’ye yönelik metrobüs ve KİPTAŞ konusu ile ilgili açıklamasını ‘Talihsizlik’ olarak değerlendirdi. Işıklar’ Silivri’ye metrobüsü biz getireceğiz'dedi

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İstanbul Büyükşehir belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın Silivri ile ilgili açıklamalarını değerlendirdi. Uysal’ın metrobüs ile ilgili açıklamalarını  ‘Tahihsizlik’, olarak değerlendiren Başkan Işıklar, ‘KİPTAŞ’ konusunda ise ‘Silivri Belediyesi sosyal konut projesine karşı’ algısı yaratılmaya çalışıldığını öne sürdü. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın açıklaması şöyle:

"OY MERMEYEN YERLERE METRO YAPILMAYACAK' DEMİŞTİ

‘İstanbul Büyükşehir  Belediye Başkanı Sayın Mevlüt Uysal Silivrimiz ile ilgili iki konuya dair talihsiz açıklamalarda bulunmuştur. Silivri’yi ve İstanbul’un batı yakasını cezalandırır nitelikli bu açıklamalardan ilki metrobüs konusuna ilişkindir.  Toplu taşımaya  yönelik açıklamasında ; Büyükçekmece, Çatalca ve Silivri halkını cezalandırdığını üstü kapalı açıklayan Sayın Uysal kısa bir süre öncesinde de ‘Oy vermeyen yerlere metro yapılmayacak’ gibi çok acı veren bir açıklamada bulunmuştu.

Sayın Uysal’a söylenebilecek çok söz var elbette. Ancak polemik yaratmanın halkımıza bir yararı olmayacağı görüşündeyim. Metro ve metrobüs Silivri’mize en baştan getirilmiş olsaydı, İstanbul’un yoğun yerleşimi; Silivri ve Çatalca hattına yayılacak, 3. Köprü bağlantısı, Çanakkale otoyolu ile destek görecek ve İstanbul’un iç karmaşası ortadan kalkacaktı. Beylikdüzü’ne kadar çok yoğun insan trafiğinden söz ediyor kendisi ve Silivrililerin kendisini anlayışla karşılayacağını söylüyor.  Bu yoğunluğu, eşit biçimde dağıtmanın, alternatif yöntemlerinin olduğunun düşünülmemiş olması çok üzücü. Sayın Uysal, toplu taşımanın 2023’te Silivri’ye geleceğini düşündüklerini söylüyor. Düşünmesini bıraksınlar. İstanbul 2019’da bu sorunu CHP ile aşacak ve Silivri’ye Metrobüs 2020 yılında yolcu taşıyor olacak’

 

KİMSE BİZİM SOSYAL KONUTA KARŞI OLDUĞUMUZU SÖYLEYEMEZ

KİPTAŞ konusu ile ilgili de açıkımalarda bulunan Başkan Özcan Işıklar şunları söyledi. “İlçemizde yapılması planlanan KİPTAŞ Projesi ile ilgili, Silivri Belediyesi olarak sosyal konuta karşıymışız algısı yürütülmeye çalışılıyor. Sosyal konutun yaratıcıları sosyal demokratladır!  Bizim sosyal konuta itirazımız olabilir mi?  İtirazımız; inşaat alanı olarak seçilen arazinin birinci derece tarım alanı olması, tarihi sit alanı içerisinde  yer almasıdır.  30 milyon gibi bir bedel ile satın alındıktan sonra İBB Meclisi’nde 2.5 kat olan imar durumunun12 kata çıkarılmasınadır bizim itirazımız.  Oysa o arazı yerine bölgemizde hazineye veya belediyeye ait yerler önerebilirdik. Bu yerler bedelsiz alanıbalir, dikey inşaat yerine en çok 4 katlı yatay yapılar yapılır, insanlarımız daha yaşanabilir bir çevrede yaşamlarını sürdürebilirlerdi.  Üstelik Sayın Cumhurbaşkanımızın da sıkça dile getirdiği dikey yapı yerine yatay yapı yerleşimi de gerçekleşmiş olurdu.

 KİPTAŞ için açıklanan  fiyat ve taksitleri şöyle bir gözden geçirirseniz 195 bin liralık konutlar 2+1 dairelerdir.  Aylık ödemeleri 2700 bin lira ve 20 bin liralık ara ödemeleri mevcuttur.  Şunu bunların sosyal konut olduğunu nasıl iddia edersiniz?  Oysa bizim en başından beri dediğimiz gibi belediye ya da hazineye ait arazilerde ortak planlama yaparak konut fiyatlarını daha aşağıya çekerek, hem ara ödemeye gerek kalmadan hem de çoğunluğun ödeyebileceği  aylık ödemeler oluşturarak dar gelirli vatandaşlarımızın da ev sahibi olmasına fırsat  oluşturulabilirdi. Sayın Uysal7ın sosyal konut tanımlarını yeniden incelemesini temenni ederim."

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.