banner460
banner128

İmamoğlu en geniş mutabakat peşinde

CHP İBB Adayı Ekrem İmamoğlu,  İstanbul için;  bütün partilere gönül vermiş insanları bir araya toplayacak  bir İstanbul İttifakı’ndan yana olduğunu bunun için çalışacağını söyledi.   ‘Herkesin oyunu alamayabilirim ama gönlünü alabilirim’ diyen İmamoğlu,  “ 1 Nisan itibarıyla oy vermeyenlerin de yöneteceği İstanbul başlayacak.”dedi

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Habertürk  TV'de yayınlanan "Türkiye'nin Nabzı" programında Didem Arslan Yılmaz'ın sorularını yanıtladı.

İmamoğlu’nun konuşmasında dikkat çeken bölümler şöyle:

İmamoğlu İstanbul'da AK Parti'nin ilk yıllarında başarılı bir belediyecilik örneğini sergilediğini söyleyerek şöyle konuştu: '94'ün son yıllarını kastediyorum. Bunu kendilerine de söyledi. Ama şimdi yönetim kabiliyetini yitirmiş, yönetim şevkini yitirmiş bir İstanbul'da kenti hisseden ve kenti birbirinden ayırt etmeyen kurulu bir toplum yaratma arzusundayız'.  TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığına aday olursa kendisini arayıp şans dileyeceğini söyleyen CHP'li aday İmamoğlu, seçim sandıklarında güvenliğin tam olarak sağlanacağını söyleyerek, 'sandığa atılan oylarla değil sayılan oylarla seçim kazanıyorsunuz' dedi. İmamoğlu, konuşmasının sonunda ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ilgili bir anısına yer verdi: 'Sayın Cumhurbaşkanı o zaman Başbakan'dı. Beylikdüzü'nde bir açılışta tanıştık. Kendisine "Sayın Başbakanım bana borcunuz var"' dediğimde 'Ne borcu' diye sordu. Ben de Güngören'de köfteci dükkanı çalıştırdığımda kendisinin iki kez dükkanıma geldiğini ve hesap almadığımı söyledim" dedi.

İmamoğlu’nun konuşmasında dikkat çeken bölümler şöyle:

 

Herkesin oyunu alamayabilirim ama gönlünü alabilirim

Türkiye çok kutuplaştı. Ben kendimi burada ifade edebiliyorum. Yapabileceklerime CHP'de karşılık görüyorum diye düşündüm. Bu toplumda farklı referanslar, insanlar ya da kurumlar aleyhine kullanılabiliyor. CHP'de çok değerli bir siyasi tecrübe yaşadım. O dönemde İstanbul'da kazanılan tek belediye olması başka bir vitrini ortaya koydu. Ben kişinin yaptığı hataların, kurumu bağlamayacağını ispat ettim. Belediye başkanı olduğumda söylemiştim, 'Bu kentte oyunu alamayacağım bir kişi yaşamıyor' demiştim. Evet herkesin oyunu alamayabilirim ama tamamıyla gönlünü alabilirim

İstanbullu bana bakacak kendini görecek

Yaşam değerleri bakımından sizi solcu, toplum değerleri bakımından sağcı ilan ederler. Bu klişelere karşıyım. Siz insanların duygularına hitap edeceksiniz. Herkes benim ailemde var. İstanbullu bana bakacak, kendisini görecek. Bütün bunlar toplumsal deneyimden geliyor. Siz bu toplumun muhafazakâr değerlerini, çağdaşlaşma değerlerini yok sayabilir misiniz? Asla!

Cami’de Fatih Sultan Mehmet Mesajı

Beni bilen biliyor. Yüzbinlerce Beylikdüzü halkı beni biliyor, partililerim beni tanıyor. Hayat prensiplerimi herkes biliyor. İnanca, yaşama, çağdaşlığa, demokratlığa olan tutkularımı herkes biliyor. O gün Fatih Sultan Mehmet'le ilgili mesaj vermek için oradaydım. Yoksa camilerde mesaj vermek istemem. Ben Kur'an kursunda Kur'an eğitimi almış bir insanım.

İnce’den İmamoğlu’na destek

Sayın Muharrem İnce, 'İstanbul'da buluşacağız, verdiği her göreve koşacağız' dedi. Sayın Gürsel Tekin'le ve bütün partili yetkililerimle görüştüm. Siyasi hayatta beraber yürüdüğünüz insanların başarısı sizi gururlandırır. Stratejik olarak İstanbul'da bütün arkadaşlarıma söyledim, 'Fit olun, koşacağız' dedim. Çok da miting hayali kuran birisi değilim. Birebir kendimizi onlara hissettirmek daha etkili. Mitingler biraz insanları ayırıyor.

Tekin ile bulaşacağız izleyeceksiniz

Sayın Gürsel Tekin'in tecrübelerinden ve sahada edindiği izlenimlere tabi olduğumu söyledim. O da zevk duyacağını söyledi. Kampanya modelimiz içinde herkes var. Sadece İstanbul milletvekilleri ya da MYK ve parti meclis üyeleri yok. Her arkadaşımız bu sürece aktif olarak katılacak. Sayın Tekin'le birçok defa buluşacağız. Siz de bizi izleyeceksiniz.

Adaylar Ocak’ın ikinci hftasında

39 ilçede doğru aday tespiti için hep birlikte çalışacağız. Elbette bunun parti meclisi ve MYK ayağı var. Kişiler irdelensin, 400'ün üzerinde aday adayımız var. Biz İstanbul'u yönetmeye talibiz. Bir ilçede 20 aday adayı vardır ama bir kişi aday olacak. Diğerlerinin onun yanında olması gerektiğini vurgulayacak. Ocak ayının ikinci yarısına kalmadan bu sürecin toparlanacağını düşünüyorum. Bu perşembe günü manifestomuzu Haliç Kongre Merkezi'nde saat 11.00'de açıklayacağız.

Bize oy vermeyenlerde İstanbul’u yönetecek

24 Haziran seçim gününü iyi yönetemedik. Sonrasını iyi yönetemedik. Ama bunların hepsini geride bıraktık. Mükemmelbir süreç yaşayacağımızı düşünüyorum. 1 Nisan itibarıyla oy vermeyenlerin de yöneteceği İstanbul başlayacak. Şu anda erişilemeyen bir büyükşehir belediyesi var. Bürokrasisi kaç defa değişmiş. Bizimle beraber büyükşehir belediyesinde çalışan her yönetici, her emekçi hak ettiği değeri bulacak.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.