banner460
banner128

İbrahim Erkal’a veda

 

 

Tedavi gördüğü Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybeden ünlü sanatçı İbrahim Erkal, son yolculuğuna uğurlandı.

Ünlü sanatçı Erkal için Üsküdar'da bulunan Marmara İlahiyat Camii'nde öğle namazını müteakip cenaze töreni düzenlendi. . Usta sanatçının cenazesi Türk bayrağına sarılı şekilde cami avlusuna getirildi. Erkal'ın kardeşleri Abdullah ve Erdal Erkal ile eşi Filiz Akgün'ün amcası Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün taziyeleri kabul etti.  Oğluyla birlikte bir bankta oturarak taziyeleri kabul eden Akgün'ün bir hayli üzgün olduğu görüldü.50 yaşında hayata veda eden şarkıcının cenazesi kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı. Erkal’ın cenaze törenine; Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu,  İBB eski Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, eski Milletvekili Süleyman Çelebi,  Beylikdüzü eski Belediye Başkanı Vehbi Orakçı; bazı sanatçılar  ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 Bir ay yoğun bakımda kaldı

12 Nisan'da Maltepe'deki evinin otoparkında baygın halde bulunan İbrahim Erkal, beyin kanaması ön tanısı ile hastaneye kaldırılmıştı. Yoğun bakımda tedavi gören 50 yaşındaki sanatçı, 9 Mayıs'ta beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından 11 Mayıs Perşembe gecesi hayatını kaybetmişti. 

Akgün’den cenaze sonrası açıklama

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, cenaze sonrası yaptığı açıklamada, “Türk Halk Müziğinin unutulmayacak isimlerinden biri, ailemizin değerli üyesi İbrahim Erkal'ın hastaneye yatırıldığı günden bu yana ilgisini esirgemeyen, arayan, ziyarete gelen, cenaze merasimine katılarak acımızı paylaşan tüm dostlarımıza, tedavi süresince bir an bile bizi yalnız bırakmayan büyük Büyükçekmece aileme, Başbakanımız Sn. Binali Yıldırım, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere cenazemize katılarak varlığıyla yanımızda olan başta TBMM Başkanvekili Sn. Akif Hamzaçebi, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanlarımız, Büyükçekmece Belediye Meclisi Üyesi arkadaşlarım, muhtarlarımız ve sanat camiasına şahsım ve Akgün ailesi adına şükranlarımı sunarım. Allah rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun.” dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.