banner460
banner128

HER TURİST EN AZ 1000 DOLAR HARCAYACAK

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yabancı turist sayısındaki artışa rağmen ziyaretçilerin harcama tutarının düşük olması ve ülkemizin turizm pastasından yeterli pay alamaması sorununu, Kültür ve Turizm Bakanlığına yönelttiği soru önergesiyle Meclis gündeme taşıdı. 

Ömer Fethi Gürer’in önergesini yanıtlayan Bakan Mehmet Nuri Ersoy, yüksek gelir grubundaki turistlere yönelik tanıtım ve yatırımlara önem vermeye başladıklarını belirterek, ziyaretçilerin kişi başına harcama tutarını 1000 Doların üzerine çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Kültür ve Turizm Bakanına ülkemize gelen yabancı turistlerin harcama tutarındaki düşüklüğe dikkat çekti. Gürer, Bakan Mehmet Nuri Ersoy’a “Bu konudaki gözleminiz nedir?” diye sordu. 

Kültür ve Turizm Bakanız Mehmet Nuri Ersoy, CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in sorusuna  yanıt verdi. Harcama eğilimi yüksek profilli ziyaretçilerin ülkemize gelebilmesini amaçladıklarını belirten Bakan Ersoy,Bu amaçla, yüksek gelir grubundaki ziyaretçilere yönelik tanıtım ve yatırımlara önem verilmektedir. Kısa dönemde hedefimiz ise; ülkemizi ziyaret edecek misafirlerimizin kişi başı harcama tutarını 1.000 Amerikan Dolarının üzerine çıkartmaktır” açıklamasında bulundu.

Ömer Fethi Gürer, Turizmin ülkemiz için önemli bir gelir kalemi olduğuna dikkat çekerek turist sayısındaki artışa rağmen gelirde beklenen gelişmeyi yakalayamayan ülkemizin, yabancı turist grubunda üst düzey gelir gruplarına yönelik çalışmaları ve turizm çeşitliliğini artırıcı çalışmalar yapması gerektiğinin açık olduğunu belirtip “her alanda turizm için önemli potansiyeli olan ülkemizin bu bağlamda daha çok fayda sağlayacağı yol ve yöntemler bir an önce uygulamaya koymalıdır” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.