banner460
banner128

Handan Toprak Benli CHP'den istifa etti DSP yolunda

 

Beş gün  önce yaptığı bir açıklama partisi  ‘İyi ki varsın CHP’ diyerek partisine bağlılığını gösteren Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli’nin CHP’den istifa ettiği haberi DSP’den yapılan açıklama ile ortaya çıktı.

CHP’nin yeniden belediye başkanlığına aday göstermediği Avcılar belediye Başkanı Handan Toprak Benli, partisinden istifa etti.

DSP Genel Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Benli yarın saat 11.00’da DSP Genel Merkezi’nde Önder Aksakal ile görüşecek. Benli’nin DSP’den Avcılar Belediye Başkan Adayı olması bekleniyor.

Ulusal Kanal’a açıklama yaptı

Öte yandan Ulusal Kanal'a özel açıklamalar yapan Benli, Avcılar'ı AKP'ye teslim edemeyeceğini, bunun için mücadele edeceğini vurguladı.

Benli şunları söyledi:

“Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa ettim. DSP'de yoluma devam edeceğim. Bu partide, aday belirleme sürecinde yaşananlar, arkasından da olacak kayıpları tolere edemez. Avcılar'ı AKP'ye teslim edemem. Bunun için mücadele edeceğim. Kazanacağıma inanıyorum. Avcılar'ı teslim etmesine göz yumamam. O nedenle de herkes kendi kalesini korusun. Avcılar da benim kalem, bizim kalemimiz. Atatürkçülerin, Cumhuriyetçilerin... Ben Cumhuriyet ürünü bir kadınım. Buna müsaade edemem.”

Beş gün önce: İYİ Kİ VARSIN CHP

Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli beş  gün önce kendisinin DSP’ye geçeceği haberlerinin kamuoyuna yansıma üzerine aşağıdaki açıklamayı yapmıştı.

Handan Toprak

9 Şubat, 02:02 · 

Değerli kamuoyuna;

Bugüne kadar hakkımda basında yer alan haberlere cevap bile vermeye gerek duymadım. Partimi merkeze koyan tavrımdan ötürü partimi tartışmadım ve tartıştırmadım. Ancak partililiğim söz konusu olunca kamuoyuna açıklama yapma gereği duydum;

SİYASİ ÖZGEÇMİŞİM:

1992 - 2006 CHP Avcılar İlçe Gönüllüsü
2006 - 2007 Ekim CHP Bahçeşehir Belde (Avcılar’a komşu) Yönetim Kurulu Üyeliği ve Belde Sekreterliği
2007 Ekim - 2010 Ocak CHP Büyükçekmece İlçesi (Avcılar’a komşu) Yönetim Kurulu Üyeliği
2010 Ocak - 2012 Mart CHP Esenyurt İlçesi (Avcılar’a komşu) Yönetim Kurulu Üyeliği ve Seçim Organizasyon ve Koordinasyonundan Sorumlu Başkan Yardımcılığı
2012 Temmuz - 2014 Mart CHP İstanbul İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeliği, Sağlıktan Sorumlu Başkan Yardımcılığı
Mart 2014 Yerel Seçiminde CHP Avcılar Adayılığı ve Avcılar Belediye Başkanlığı

Canım kadar sevdiğim Avcılar Halkı’na Belediye Başkanı olarak hizmet vermemi sağlayan, mensubiyetinden onur ve gurur duyduğum, göğsümü gere gere ‘PARTİM’ dediğim, kuruluşun ve kurtuluşun partisi Cumhuriyet Halk Partisi’ne birkez daha iyi ki varsın diyor, tüm yoldaşlarımla birlikte daha güzel bir Türkiye ümidiyle Mart’ın sonu bahardır diyorum.

Hep birlikte daima ileriye..

Dr. Handan Toprak Benli
Avcılar Belediye Başkanı

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.