banner460
banner128

Esenyurt Belediyesi’nde hedef sıfır atık

Esenyurt Belediyesi tarafından daha temiz çevre ve kaynakların verimli kullanılmasını sağlamak amacıyla hazırlanan geri dönüşüm kutuları ilçe genelinde birçok noktaya konularak vatandaşlar bilgilendirilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan Sıfır Atık Projesi’ne Esenyurt Belediyesi de katıldı. Esenyurt Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, israfı önlemek, kaynakları daha verimli kullanmak, atık miktarını azaltmak ve atıkları geri kazanmak, yarınlara temiz bir dünya bırakmak için harekete geçti. Bu çerçevede hazırlanan çeşitli kategorideki geri dönüşüm kutuları, ilk etapta belediye binası ve kamu kurumlarındaki noktalara bırakılacak. Uygulamanın daha sonra ilçe genelinde yaygınlaştırılması hedefleniyor. Geri dönüşüm kutuları, yemek, organik atık, plastik, kağıt, geri dönüştürülemeyen evsel atıklar, metal, ekmek, cam ve pil atıklarından oluşuyor. Bu atıkların geri dönüşüme kazandırılmasıyla hem ülke ekonomisine hem de çevreye katkı sağlanacak.

 

Vatandaşlar bilgilendirilecek

Geri dönüşüm kutularının ilçe genelindeki birçok noktaya yerleştirilmesiyle birlikte vatandaşlara da bilgilendirme yapılacak. Bu kapsamda atık tanıtım tabloları hazırlandı. İlk safhada belediye çalışanlarına hangi ürünün hangi atık kutusuna atılacağı konusunda bilgilendirme çalışmaları yapıldı. Daha sonra ise belediye ekipleri ve çevre mühendisleri ilçe genelindeki okullar ve diğer alanlarda bilgilendirme çalışmalarını yürütecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.