banner460
banner128

CUMARTESİ ANNELERİNİN 700. OTURMA EYLEMİ YASAKLANDI

Gözaltında kaybedilen evlatlarının hesabını sormak için 700 haftadır Galatasaray Meydanı’nın oturma eylemi yapan Cumartesi Anneleri ’nin 700. haftaya giren eylemi Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından yasaklandı. Oturmak isteyenlere Polis müdahale etti.  Aralarında CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Murat Akbaş ve Esma Ocak’ında olduğu bazı kişilerin gözaltına alındığı bildiriliyor.

 

 699  haftadır kayıp çocuklarının bulunması için Galatasaray Meydanı’nda oturma eylemi yapan Cumartesi Anneleri’nin 700. Oturma Eylemi yasaklandı.  Toplananlara polis müdahale etti. Aralarında CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Murat Akbaş ve  Esma Ocak’ın da bulunduğu bazı kişiler göz altına alındı.  Bu arada müdahalelere rağmen  toplanan grup basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına;  CHP Milletvekilleri; Sezgin Tanrıkulu, Ali Şeker, HDP Milletvekilleri; PervinBuldan, Garo Paylan, , ÖDP Genel Başkanı  Alper Taş  ve cumartesi anneleri katıldı.

Buldan: Anneler susmayacak

Burada konuşan HDP’li Pervin Buldan ‘Bu meydan bizim adalet meydanımız. Bu meydan bizim çığlığımız. Bu ülkeyi sessiz çığlıklardan korkar hale getirdiler. Annelerin çığlığından korkar hale getirdiler. Ama anneler susmayacak. Anneler çocuklarını bulacak. “ dedi.

Tanrıkulu: Oturmaya devam edeceğiz

CHP’li Sezgin Tanrıkulu ise yaptığı konuşmada,  “23 yıldır 700 haftadır burdayız. Burda olmak bizim derdimiz değil. Bulun kayıpları, getirin kemiklerini .. Bizleri;  joplayanlar gazlayanlar, faili meçhullerin suç ortaklarıdır. Burada mezarları buluna kadar oturacağız.  Emine Ocak’a uzanan eller kötü bir miras olacak kalacaktır. Burada oturmaya devam edeceğiz. “ dedi.

Kaftancıoğlu: Partililerimiz de gözaltında

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; ‘  700 Haftadır Galatasaray Meydanında toplanan Cumartesi Annelerini ve onlara destek verenlerin gözaltına alınmasının tek gerekçesi korkuları.. Parti yöneticilerimiz de gözaltında’ dedi. 

Edinilen bilgilere göre İstanbul İl Başkan Yardımcıısı Murat Akbaş ta gözaltına alınanlar arasında. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.