banner460
banner128

ÇATALCA'DA ERGUVAN FESTİVALİ BAŞLIYOR

 

Çatalca Belediyesi tarafından düzenlenen Erguvan  Festivali yarın saat 11.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda başlayacak.  Festival 2 Eylül tarihine kadar sürecek.

 

Çatalca Belediyesi Erguvan Festivali, 30 Ağustos – 2 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek. Halk konserlerinden, spor etkinliklerine, lezzetli yöresel yarışmalardan, büyük yağlı pehlivan güreşlerine, tarım ve hayvancılık üzerine dair birçok etkinliğin yer aldığı festivalde, Çatalca halkını keyifli günler bekliyor.

 

Zafer Bayramı coşkusu festivalle birlikte yaşanacak

 

Büyük Taarruz Zaferi’nin kazanıldığı 30 Ağustos Zafer Bayramı gibi önemli bir günde başlayacak olan Erguvan Festivalinin birinci gününde, saat 11:00’de Cumhuriyet Meydanı’nda festival açılışının gerçekleşmesinin ardından, saat 12:00’de Ulu Camii Er Meydanı’nda geleneksel hale gelen Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde, Başkan Cem Kara, Türkiye’nin baş pehlivanlarını Çatalca halkı ile buluşturacak. Festivalin birinci gün akşam programında ise, saat 21:00’de Mehmetçik Meydanı’ndan başlayacak olan 30 Ağustos Zafer Yürüyüşünün ardından,  saat 21:45’te Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, festivalin açılış konuşmasını gerçekleştirecek.  Ardından halk oyunları gösterileri ve usta sanatçı Onur Akın sahne alarak, müzik ziyafeti yaşatacak.

 

Başkan Kara festivalin en renkli etkinlikleri çocuklara ayırdı

 

Festivalin ikinci günü ise Başkan Cem Kara, saat 10:00’da Çatalca Belediyesi tarafından sünnet ettirilen çocuklar ve aileleri ile Nazım Özbay Kültür Merkezi’nde kahvaltı etkinliğinde bir araya gelecek. Bölgemizin en önemli geçim kaynağı olan Tarım ve Hayvancılık üzerine, Mehmetçik Meydanı’nda bir panel düzenlenecek ve ardından, Başkan Cem Kara ile birlikte bir gelenek haline gelen ve 3.’sü düzenlenecek Malak güzellik yarışması gerçekleşecek. Saat 16:00’da ise, önemli bir gelenek olan tavla turnuvası başlayacak.

 

 Çocukları her zaman ön planda tutan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, festivalin en renkli etkinliğini çocuklara ayırdı. Mehmetçik Meydanı’nda çocuklar için oluşturulan duvar ve onları bekleyen boyalarla, özgürce resimler yapacakları duvar boyama etkinliği saat 18:00’de gerçekleşecek. Birçok alanda etkinliğin bulunduğu festivalde, ikinci günün akşamında, Saat 19:00’da İTO Ortaokulu Spor Salonu’nda, Voleybol Turnuvası final maçı oynanacak ve Voleybol Turnuvası’nın şampiyonu belli olacak. Bu keyifli etkinliklerin ardından, günün tüm yorgunluğu akşam konserlerinde atılacak ve vatandaşlar, Merve Özbey ve Buray’ın sahne performanslarıyla keyifli anlar yaşayacak.

 

Çatalca’nın muhteşem doğasında “Doğa Yürüyüşünde” buluşuyoruz

 

Üçüncü gün ise muhteşem doğasıyla Türkiye’yi kendine hayran bırakan Çatalca’nın yeşil alanlarında gerçekleşecek olan Doğa Yürüyüşüyle başlayacak. Saat 10:30’da başlayacak yürüyüşte, vatandaşlar, Çatalca’nın temiz havası ve muhteşem doğasıyla baş başa kalacak. Başkan Cem Kara’nın gençlerin talepleri doğrultusunda bir gelenek haline getirdiği Sokak Basketbolu Turnuvası, farklı iller ve ilçelerden birçok takımında katılımıyla saat 13:00’te Ferhatpaşa İlkokulu Bahçesinde başlayacak. Saat 15:00’te ise Dünya Barışı Günü Konulu söyleşiyle devam edecek olan festivalde, 16:00’da farklı bir spor etkinliği daha gerçekleşecek. Nazım Özbay Kültür Merkezi’nde Masa Tenisi Turnuvası’nda, her yaş grubundan birçok kategoride sporcular birincilik için mücadele edecek.  Saat 17:00’de ise lezzetli börekleriyle dillere destan olan Çatalca’nın, marifetli kadınlar tepsi tepsi böreklerini Yöresel Börek Yarışmasında jürinin ve vatandaşların beğenesine sunacak. Lezzetli yarışmanın ardından, üçüncü günün akşamında Yüksek Sadakat ve ardından Göksel, festival sahnesinde vatandaşlara müzik ziyafeti yaşatacak.

 

Dünya Barış Günü’nde dünyaya barış mesajları Çatalca’dan verilecek

 

Festivalin son günü olan dördünce günde ise saat 10:00’da İTO Ortaokulu Spor Salonu’nda, Türkiye’nin dört bir yanından takımların katılacağı Savunma Sporları Şampiyonası gerçekleşecek. Sayısız spor etkinliğinin yer aldığı festivalde, saat 11:00’de pedallar “Dünya Barış Günü” için dönecek. Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayacak bisiklet turu; Subaşı – Örcünlü- Nakkaş ve İzzettin mahallerinin ardından, Mehmetçik Meydanı’nda son bulacak.  Yine saat 11:00’de Nazım Özbay Kültür Merkezi’nde Kanatlı Hayvan Sergisi gerçekleşecek. Son günde, Masa Tenisi ve Sokak Basketbolunda da şampiyonlar belli olacak. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın 7’de 70’e tüm vatandaşlarımızın mutluluğu için, huzur ve güven ortamında 4 gün boyunca sürecek olan ve 2 Eylül Pazar akşamı saat 21:15’te Ali Atay ve 22:15’te Ziynet Sali’nin eğlenceli sahneleriyle son bulacak 19. Çatalca Erguvan Festivali, “Çatalca’nın Değerleriyle Buluşuyor” sloganıyla,  İstanbul’un en geniş coğrafyasına sahip ilçemizin ve ülkemizin dört bir yanından katılımcıları Çatalca’da buluşturacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.