banner460
banner128

Çatalca tır kuyruklarıyla tanıştı

 

İstanbul trafiğini özellikle oluşan tır kuyruklarından rahatlatmak amacıyla Çatalca’ya taşınan Halkalı Gümrüğü bu kez de Çatalca’da kuyrukların oluşmasına  neden oluyor.

İstanbul trafiğini rahatlatmak, tır trafiğini azaltmak , kazaların önüne geçmek amacıyla  Küçükçekmece de bulunan Halkalı Gümrük Müdürlüğü  21 Mart 2016’da Çatalca’ya taşındı.  220 bin metrekarelik alana kurulan yeni gümrük kopleksi açıldığı tarihte ulaşım açısından oldukça olumsuz durumda idi. Çatalca Belediye Başkanı  Cem Kara  açılış tarihinde  ‘Gümrüğüm yolları henüz yok’ bilgisini paylaşmıştı.  Bağlantı yollarının yapımı için başlatılan çalışma bir yıl geçmesine rağmen henüz tamamlanmamış durumda.

Halkalı’da yaklaşık her gün 5 km7lik tır kuyruğuna yol açan gümrük, bağlantı yollarının yetersizliği nedeniyle tır kuyruklarının oluşmasına yol açıyordu.  Çatalca’da gümrük tesislerine her gün 700 tırın giriş yapması, hafta sonları ise bu sayının 2 bin 500 lere kadar çıkabileceği önü sürülüyor.

YENİ TESİS

Yeni gümrük toplam 215 bin 834 metrekare gümrüklü alan ve 64 bin 676 metrekare kapalı alana sahip. Yeni tesiste  x-ray araç ve kargo tarama sistemleri, kartlı geçiş sistemleri, kapalı devre kamera sistemi, elektronik kantarlar, depolama alanları, araç plaka okuma sistemleri, taşımacılık firmaları için ofis alanları, banka ve restoran gibi imkanlar bulunmakta.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.