banner460
banner128

Çatalca Kestanelik’e yeni parklar

Vatandaşların istek ve talepleri ile her zaman yakından ilgilenen Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Kestanelik halkının park isteğini yerine getirerek 600 m² alana çocuklar için rengârenk oyun gruplarının, yetişkinler için spor yapabilecekleri fitness aletlerinin yer aldığı park yapıyor.

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, doğal güzellikleri ile İstanbul’un yeşil cenneti olan Çatalca’yı, mahallelerine yaptırdığı parklarla daha da güzel hale getiriyor.

 

Doğanın, ağacın, suyun önemini yıllardır anlatan Başkan Kara, gelecek nesillerinde bir ağaç gölgesinin kıymetini bilmesi, toprakla iç içe oyunlar oynayarak büyüyen çocuklar yetişmesi için çocuklarımızın güvenle oyun oynayabileceği, ailelerinin de bir araya gelerek günün yorgunluğunu atabileceği yemyeşil alanlarla ilçeyi donatıyor.

 

Kestanelik'e yeni park geliyor

Kestanelik Mahallesi girişinde, Samatya Caddesi üzerinde yüzölçümü yaklaşık 1.261 m² bulunan parkın mahalle merkezi ve okul bölgesine uzak bir konumda ve nüfusu 2.286 olan mahalle için yetersiz olmasını nedeniyle yeni bir park yapılmasını isteyen vatandaşların isteğine duyarsız kalmayan Başkan Kara, ekiplere verdiği talimatla önce etüt çalışması yaptırdı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda vatandaşlarımızın park yapılmasını istediği Kadırga Sokaküzerindebulunan İmar Planlarında yeşil alan olarak ayrılmış bölgede, park düzenleme projesi başlatıldı.

 

Çocuklar neşe içinde oynayacak, yetişkinler spor yapacak

Proje kapsamında; 150m² alan oyun ve fitness alanı olarak tasarlandı. Bu alan içerisine 2 kuleli kaydırak, salıncak, tahterevalli ve fitness grubu yerleştirilecek.

 

Alanın zemini çocukların güvenli bir şekilde oynamaları için kauçuk kaplama ile kaplanacak. Vatandaşlarımızın güzel vakit geçirmeleri, sağlıklı yaşamın vazgeçilmezi olan spor aktivitelerini gerçekleştirebilmeleri için hazırlanan parkta yol aksları, sert zemin uygulamaları ve oturma alanları da yer alacak.

 

Hızlı bir şekilde çalışmalarını sürdüren Çatalca Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin, en kısa sürede kent mobilyalarının montajı, toprak tesviye ve bitkilendirme çalışmalarını tamamlaması ardından park halkımızın kullanımına açılacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.