banner460
banner128

Çatalca faaliyetlerine mecliste onay

 

Çatalca Belediye Meclisi 2017 Yılı Nisan Ayı Toplantısının 1. Birleşimi  dün Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirildi.

Çatalca Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Cem Kara Başkanlığında başlayan toplantı da, gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Komisyon üyeleri seçildi

Açılış ve yoklamanın ardından 11 gündem maddesinin yer aldığı meclis toplantısının ilk gündem maddesinde5393 Sayılı Kanunun 33. maddesine göre 2(iki) " Encümen Üyesi” seçimi ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğünün teklifi okunarak CHP Meclis Üyesi Grubundan Ayhan Tutun ve Filiz Öder Encümen Üyesi olarak oy çokluğu ile seçildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesi devamında, 2. Gündem maddesi, 5393 Sayılı Kanunun 24. maddesine göre "İmar Komisyonuna Üye Seçimi” yapıldı. Öncelikle İmar Komisyonu üye sayısının 5 kişi olması konusu oylandı ve oy çokluğu ile kabul edildi, İmar Komisyon Üyeliğine CHP Grubundan Tuncay Altun, Süleyman Seçilmiş, Rıdvan Hacet, AK Parti Grubundan Tuba Uzun ve Celalettin Sonkaya oy çokluğu ile seçildi.

3. gündem maddesi 5393 Sayılı Kanunun 24. maddesine göre "Plan ve Bütçe Komisyonuna Üye Seçimi” ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğünün teklifi okunarak yapılan oylama sonucunda Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliğine CHP Grubundan Tuncay Altun, Remziye Arslanca, Cengiz Aydın, AK Parti Grubundan İbrahim Caner Temel ve Metin Sezer oy çokluğu ile seçildi.

5393 Sayılı Kanunun 24. maddesine göre "Tarım, Orman ve Hayvancılık Komisyonuna Üye Seçimi" gündemin 4. Maddesi olarak okunarak oylandı. CHP Grubundan Erhan Güzel, Remziye Arslanca, Rıdvan Hacet, AK Parti Grubundan Özlem Coşkun ve Ersin Taşkın komisyon üyeliğine oy çokluğu ile seçildi.

5. gündem maddesi olan 5393 Sayılı Kanunun 24. maddesine göre "Hukuk Komisyonuna Üye Seçimi” yapılarak CHP Grubundan Ufuk Akın, Ayhan Tutun ve Rıdvan Hacet, AK Parti Grubundan Tuba Uzun ve Hasan Gökçe komisyon üyeliğine oy çokluğu ile seçildi.

Çatalca Belediye Meclisi’nin Nisan ayı 6. gündem maddesi 5393 Sayılı Kanunun 24. maddesine göre "Deprem Komisyonuna Üye Seçimi" ile ilgiliydi. Komisyon üyeliğine CHP Grubundan Süleyman Seçilmiş, Cengiz Aydın, Ayhan Tutun, AK Parti Grubundan Celalettin Sonkaya ve Hüseyin Kahya oy çokluğu ile seçilen meclis üyeleri oldu.

7. gündem maddesi Marmara Belediyeler Birliğine 1 asil, 1 yedek Üye seçilmesi ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğünün teklifi okunarak oylandı. CHP Grubundan Filiz Öder asil Belgin Tezer yedek üye olarak oy çokluğu ile seçildi.

Tarihi Kentler Birliği Meclisine 1 asil, 1 yedek Üye seçilmesi ile ilgili 8. Gündem maddesi görüşülerek CHP Grubundan Tuncay Altun ve Rıdvan Hacet oy çokluğu ile seçildi.

 

2016 Faaliyet Raporu kabul edildi

Meclis gündeminin 9. gündem maddesi 5393 Sayılı Belediye Kanununun 56. maddesine göre "2016 Yılı Başkanlık Faaliyet Raporu”nun görüşülmesi ve oylanması oldu. Faaliyet raporunun görüşülmesi için Başkan Cem Kara, yasalar gereği yerini Başkan Vekili Ufuk Akın’a bıraktı. Oylamadan önce Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara faaliyet raporu hakkında görüş ve düşüncelerini paylaştığı bir konuşma yaptı. Başkan Cem Kara yaptığı konuşmada 2016 yılında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgi vererek çalışmaların başarıyla gerçekleştirilmesinde emeği geçen meclis üyeleri, birim müdürleri ve personeline teşekkür etti. Yapılan değerlendirmeler sonrası 2016 yılı Faaliyet Raporu oylanarak oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündemin 10. Maddesi Ferhatpaşa Mahallesi 472 ada 2 parsele ait, 1/1000 ölçekli Çatalca Merkez ve Yakın Çevresi Revizyon Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili Plan ve Proje Müdürlüğünün teklifi oylanarak oy birliği ile İmar Komisyonuna havale edildi.

Nisan ayı meclisinin 1. Oturumu gündemin son maddesi olan Denetim Komisyonu Raporu okunarak Meclise bilgi verildi. Meclis 7 Nisan 2017 Cuma günü saat 10.30’da toplanmak üzere sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.