banner460
banner128

Beylikdüza sakinleri Beylikdüzü'nü anlattı

Beylikdüzü Belediyesi’nin organizasyonu ile her yaştan 40 amatör dansçıdan oluşan Beylikdüzü Dans Tiyatrosu Ekibi, dans öğretmeni Levent Aşçı yönetiminde “Tarihe Bir Bakış, Dansa Bir Adım” sloganıyla hazırladıkları gösterinin ilkini, Gürpınar Aşık Veysel Sahnesi’nde sahneledi.

Beylikdüzü’nün sakinleri, Gürpınar Aşık Veysel Sahnesi’nde Beylikdüzü’nü anlattı. Dans öğretmeni Levent Aşçı yönetiminde Beylikdüzü Belediyesi desteğiyle kurulan Beylikdüzü Dans Tiyatrosu Ekibi, ilk gösterisini gerçekleştirdi. Tarih öncesinden başlayarak Beylikdüzü’nün tarihini anlatan oyunun ilk bölümü, 3 köyün (Anarşa, Garden, Trakatya) Fetih Sahnesi’yle son buldu.

Dansçılar, gösterinin ikinci bölümünde ise Beylikdüzü’nün Cumhuriyet ve mübadele dönemlerinde önemli bir yere sahip olduğunu anlatan bir koreografiyi başarıyla sergiledi. Çocuk dansçıların, Beylikdüzü Belediyesi’nin logosu renklerinde kanatlar ile sahnelediği kırlangıç dans gösterisi de salondaki izleyicilerden tam not aldı. Oyun boyunca Waltz, Lirik, Semah, Halay, Zeybek, Balkan, Sirtaki, Çiftetelli, Karşılama gibi dansları başarıyla sergileyen ekibe, seyirciler de alkışlarıyla eşlik ettiler.

İki perdeden oluşan ve yaklaşık bir saat süren “Beylikdüzü” dans tiyatrosunun sonunda, Beylikdüzü Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fidan Gül dans öğretmenleri Levent Aşçı ile Burcu Aşçı’ya çiçek takdim etti.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.