banner460
banner128

Benli: Kenara mı çekilmeliyim, mücadele mi etmeliyim?

 

CHP’den istifa ettiği DSP’nin açıklamasıyla öğrenilen Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli gece yarısı bir açıklama yaparak ‘Kamu oyuna selam, mücadeleye devam’ dedi. 

İşte Benli’nin o açıklaması:

“Atatürk devrimlerinin kazanımı ile doktor ve belediye başkanı olma onuruna erişmiş bir cumhuriyet kadınıyım.

Kız çocukları için rol model olma hedefi ile çalıştım ve belediye başkanlığını toplum hekimliği hizmeti yaparcasına insan merkezli olarak yaptım.

Yürüyen atın başına vurulmaz derler, hizmet etmek için dörtnala koşarken birden bire sebebini bile bilmediğim ve insanın adalet duygusunu incitecek bir yöntemle benim için durdurma kararı verildi .

Avcılar Belediye Başkanı yani deprem bekleyen bir kentin en hazırlıklı doktor başkanı, İstanbul’da ve Marmara Bölgesindeki tek kadın belediye Başkanı olarak yaptığım tüm çalışmalar,geleceğe yönelik plan ve projelerim, seçim hazırlıklarım göz ardı edilip toplumun kanaati, beklentileri ve kamu oyu araştırma ve verileri göz ardı edilerek ikinci dönem için adaylaşmaktan alı kondum.

Cumhuriyet tarihimizde 31.000 erkek belediye başkanı olurken sadece 119 kadın bunu başarabilmişken Metropol şehirde belediye başkanı olmayı başarmış olan Konak Belediye Başkanı Sema Polat ve Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ile birlikte adaylaşıp canla başla hizmetimize devam edecekken hakkımız elimizden alındı. Seferihisar’a kadın aday koydular diye sevinirken açıklandıktan sonra sağlık bahanesiyle adaylığı geri alındı.

Maalesef kadın aday oranı yüzde otuzüçün üzerinde olması gerekirken yüzde beşin altına düşürüldü.

Kadın ve doktor olan CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun İl yönetiminde İl Sekreteri olan Hüseyin Aksu ismi Avcılar Belediye Başkanı Adaylığı için MYK’ya getirildi.

PM ‘de yapılan bir başka organizasyonla Ali Şeker, Ali Haydar Hakverdi,...gibi üyeler tarafından kendi arkadaşlarını için imza toplanmak suretiyle Avcılar’da engelini de göz önünde bulundurarak kontenjanımdan meclis üyesi yapıp sonraları da PM ‘ye gönderdiğimiz Turan Hançerli adaylaştırıldı.

Kızlarımıza okuyun, saygın bir meslek sahibi olun, sosyal statüsü ve siyasi bir erke,yetkiye sahip olun diyoruz da beni örnek gösterirlerse eğer bu hikayenin sonunu nasıl bağlayacağız.

Ülkemiz iki kutuplu seçime zorlanırken, belediye başkanı ve hatta meclis üyesi adayları partilerin merkezlerinde belirlenirken, halktaki karşılığı, liyakati ve emeği göz ardı edilirken, üçüncü bir seçenek olarak halkın karşısına çıkabilecekken, ilçemin göz göre göre kaybedildini seyredip keneramı çekilmeliyim, yoksa bir yurtsever aydın sorumluğu ile mücadeleye devammı demeliyim... “

BEŞ GÜN ÖNCE: İYİ Kİ VARSIN CHP

Başkan Handan Toprak Benli beş gün önce ise partisi CHP'ye sadakatini göstererek 'İyi ki varsın CHP' demişti. İşte beş gün önceki açıklama...

Handan Toprak

9 Şubat, 02:02 · 

Değerli kamuoyuna;

Bugüne kadar hakkımda basında yer alan haberlere cevap bile vermeye gerek duymadım. Partimi merkeze koyan tavrımdan ötürü partimi tartışmadım ve tartıştırmadım. Ancak partililiğim söz konusu olunca kamuoyuna açıklama yapma gereği duydum;

SİYASİ ÖZGEÇMİŞİM:

1992 - 2006 CHP Avcılar İlçe Gönüllüsü
2006 - 2007 Ekim CHP Bahçeşehir Belde (Avcılar’a komşu) Yönetim Kurulu Üyeliği ve Belde Sekreterliği
2007 Ekim - 2010 Ocak CHP Büyükçekmece İlçesi (Avcılar’a komşu) Yönetim Kurulu Üyeliği
2010 Ocak - 2012 Mart CHP Esenyurt İlçesi (Avcılar’a komşu) Yönetim Kurulu Üyeliği ve Seçim Organizasyon ve Koordinasyonundan Sorumlu Başkan Yardımcılığı
2012 Temmuz - 2014 Mart CHP İstanbul İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeliği, Sağlıktan Sorumlu Başkan Yardımcılığı
Mart 2014 Yerel Seçiminde CHP Avcılar Adayılığı ve Avcılar Belediye Başkanlığı

Canım kadar sevdiğim Avcılar Halkı’na Belediye Başkanı olarak hizmet vermemi sağlayan, mensubiyetinden onur ve gurur duyduğum, göğsümü gere gere ‘PARTİM’ dediğim, kuruluşun ve kurtuluşun partisi Cumhuriyet Halk Partisi’ne birkez daha iyi ki varsın diyor, tüm yoldaşlarımla birlikte daha güzel bir Türkiye ümidiyle Mart’ın sonu bahardır diyorum.

Hep birlikte daima ileriye..

Dr. Handan Toprak Benli
Avcılar Belediye Başkanı

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.