banner460
banner128

BABAYİĞİT: ASLA AYRIMCILIK YAPMAYACAĞIZ

 AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Aday Adayı Celal Babayiğit, ilçenin en büyük eksiğinin yerel demokrasi olduğunu  belirterek “Bütün farklı görüşlere kulak vereceğiz. Asla ayrımcılık yapmayacağız. Sözde değil, özde demokrat olacağız” diye konuştu.

 

 AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Aday Adayı Av. Celal Babayiğit , basın mensupları ile bir araya gelerek; adaylığı, büyükçekmece, ulusal sorunlarla ilgili açıklamalarda bulundu ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"2014’te yarım bıraktığımız yolculuğumuzu tamamlamak istiyoruz" diyen Babayiğit,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile başlayan yerel kalkınmanın AK Parti’yi var eden başarı hikayesinin başlangıcı olduğunu belirtti.

 Babayiğit, "İstanbul, AK Parti’yle birlikte; ulaşımda metro ve tüp geçitle tanıştı, çöp dağlarından kurtuldu, yıllardır devam eden su kesintileri tarihe karıştı, içme suyu sorunu temelli olarak çözüldü, hava kirliliği sorun olmaktan çıktı, atık suların arıtılmasına ilişkin bir hizmeti yaygın olarak bu siyasi hareket hayata geçirdi. Alt yapı ve üst yapıya büyük yatırımlar yapıldı, şimdi ise tek tek açılışı yapılan millet bahçeleri ile devasa yeşil alanlar halkımızın hizmetine sunuldu, sunulmaya da devam edecek" dedi.

Beldeler eski günlerini arıyor

25 yıldır Büyükçekmece’yi yöneten başkan ve kadronun büyük bir yorgunluk içinde olduğunu, ilçeye yeni bir şeyler kazandırma noktasında sınıfta kaldığını iddia eden  Celal Babayiğit, "İlçemizin merkezinde bulunan ve halkımızın yıllardan beri park olarak kullandığı, geçmişte dünyaca meşhur karavan konaklama yeri olan Albatros elden çıkarılmış, sudan bahanelerle ağaçları katledilmiş, ilçemizin markalaşmasını sağlayacak bu yeşil alan yok edilmiştir. 2009 yılında Büyükçekmece’ye bağlanan beldeler hizmete hasrete kalmıştır. Bu beldelerimiz eski günlerini mumla aramaktadır. İlçemizin borcu bütçesinden maalesef fazladır. Bütçenin yarısından fazlası ise ne acıdır ki arsa satışlarından oluşmaktadır. Ekonominin kötü yönetilmesi sonucu Büyükçekmece Belediyesi personelinin maaşlarını dahi ödeyemez duruma gelmiştir. Bu nedenlerden ötürü, Büyükçekmece 300 bine yaklaşan nüfusu ile daha aktif, daha heyecanlı, kaynaklarını verimli kullanabilen, daha dürüst, daha çalışkan bir yönetimi hak ediyor" diye konuştu.

Babayiğit kendilerinin belediyeyi almaları durumunda Albatros’u  Park olarak düzenleyeceklerini söyledi.  

Büyükçekmece kültür fakiri

Büyükçekmece’nin kültür ve sanat fukarası bir durumda olduğunu dile getiren Babayiğit, "Yıldan yıla yapılan festival önemlidir ama sanat ve kültür açığını kapatmaktan çok uzaktır. Festivali tüm ilçe halkımızın gündemine dahil edecek, esnafımızın bu şenlikten azami derecede istifadesini sağlayacağız. Bizim dönemimizde en ciddi yatırım kültür ve sanata olacaktır. Büyükçekmece birçok sanatsal etkinliğin merkezi, kültürel çalışmaların atölyesi konumuna erişecektir. Bir toplum ancak kültür ve sanatla ayakta kalabilir" diye konuştu.

Kent Konseyini kuracağız

Büyükçekmece’nin en büyük ihtiyaçlarından birisinin yerel demokrasi olduğunu dile getiren Babayiğit, "İlçemizde 25 yıldır devam eden derebeylik anlayışını ortadan kaldıracağız. ‘Ben yaptım oldu’ yerine halkın istediği hizmetler üretilecektir. Halkımızı şehirlerin sakini değil sahibi yapacağız. Bunu gerçekleştirmek için de muhtarlar ve bütün STK’lar üzerinden ilçe halkımızı yönetimde pay sahibi edeceğiz. Bir türlü kurulmayan Kent Konseyi’ni kurup, konsey de konuşulan Büyükçekmece’nin bütün farklı görüşlerine kulak verip, belediye meclisinin gündemine getireceğiz’ 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.