banner460
banner128

Akmugan “ Başakşehir’in yükünü kaldıracağım”

 

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 104. Yıldönümü münasebeti dolayısıyla bir yürüyüş düzenleyen CHP Başakşehir Belediye Başkan Adayı Abdülhadi Akmugan “Seyit Onbaşı’ya bir daha kaldırmayı başaramadığı o mermiyi tek başına kaldırtan iman ve inancı sizde görüyorum. Bu inanç ile Millet İttifakı saflarında yer alan tüm hemşehrilerime söz veriyorum. Başakşehir’in her mahallesinde yaşayan insanlar mutlu olsun diye çok çalışacağım” dedi.

 

18 Mart  Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. yıldönümü nedeniyle Millet İttifakı Başakşehir Belediye Başkan Adayı Abdülhadi Akmugan tarafından bir yürüyüş düzenlendi. Kayabaşı Meydanı’ndaki yürüyüşe CHP İlçe Başkanı Mustafa Erdemir, İyi Parti İlçe Başkanı Tevfik Atakan Şakar'ın yanı sıra partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“GELDİKLERİ GİBİ GİDECEKLER”

Yürüyüşten önce bir konuşma gerçekleştiren Abdülhadi Akmugan”  Çanakkale 104 yıl önce imanın, iradenin tanka topa tüfeğe karşı verdiği mücadelenin adıdır. Yedidüvel  emperyalist gücün geçmeyi çalıştığı Çanakkale Boğaz'nda Avrupa orduları  genç bir subay olan Mustafa Kemal ve onun idealist subay arkadaşları ile bizlerin dedelerinden tarihin en büyük yenilgi ve dersini almıştır. Çanakkale Zaferi  sadece bir partinin değil,  bir ilin değil, doğudan batıya, kuzeyden güneye; Kürt'üyle, Türk'üyle, Alevi'siyle, Sünni'siyle  kısacası  bu ülkenin bütün bileşenlerinin kolkola omuz omuza vererek düşmanı defettiği gündür. O ruh ‘geldikleri gibi gidecekler!’ diyen ruhtur. Bugün emperyalistlerin siyonistlerin  ülkemiz üzerinde faşistçe emelleri olabilir.  Fakat, geldikleri gibi gidecekler! “ dedi.

 

Millet İttifakı Adayı Akmugan; “  104 yıl önce dedelerimizin ayaklarında çarık vardı, pantalonları yamalıydı. Çoğunun mermisi yoktu, süngüsü vardı. Onlar; batılılar en gelişmiş, en güçlü ordularını Çanakkale’de denize gömdüler. Bugünde şunu unutmayalım.  Emperyalist, siyonist emeller ülkemiz üzerinde işlemektedir. Ama 104 yıl önceki aynı ruh yine  sizin gözlerinizde, sizin kalbinizde, sizin vicdanlarınızda var. Onu görüyorum. Geldikleri gibi gidecekler! Seyit Onbaşı’ya bir daha kaldırmayı başaramadığı o mermiyi tek başına kaldırtan iman ve inancı sizde görüyorum. Bu inanç ile Millet İttifakı saflarında yer alan tüm hemşehrilerime söz veriyorum. Başakşehir’in bu ağır yükünü kaldıracağım. Başakşehir’in her mahallesinde yaşayan insanlar mutlu olsun diye çok çalışacağım. Bu AKP anlayışıda geldiği gibi gidecek. ” şeklinde konuştu.

MİLLET BAHÇESİNE ALINMADILAR

Yürüyüş etkinliğini Kayabaşı Millet Bahçesi’nde tamamlamak isteyen Akmugan ve beraberindekiler görevliler tarafından alana sokulmadılar. Akmugan ve ittifak partilerinin ilçe başkanlarının itirazlarına rağmen aldıkları talimatları yerine getirdiklerini söylediler.  Görevlilerin yetkililerden aldıkları emir nedeniyle  18 Mart Şehitleri Anma Programı’nın finalinin belediye ait Millet Bahçesi’nde gerçekleştirilmesinin önlenmesine vatandaşlarda tepki gösterdi. 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.