banner460
banner128

Akgün'den yaşlılar ve çocuklar için dikkat çeken projeler

 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Karaağaç’ta yaşlılar için yapılacak sosyal tesisi meclis gündemine getirdi. Belediye Meclisinin;  CHP’li, Ak Partili üyeleri  ve İyi Parti üyesi projeye oy birliğiyle destek verdi. Belediye ayrıca günübirlik yaşlıların faydalanacağı bir konukevi ile 4 kreş ve 4 anaokulu yapacak.

Büyükçekmece Belediye Meclisi Ocak ayı olağan birleşimi Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün başkanlığında meclis salonunda gerçekleştirildi. Meclisin önemli gündem maddelerinden birini de Başkan Akgün’ün önümüzdeki dönem gerçekleştirmeyi planladığı , “Yaşlılar için sosyal tesis projesi” oluşturdu.  Başkan Akgün,  bu sosyal tesisin yanı sıra, yaşlılar için bir konukevi ile çocuklar içinde 4 kreş ile 4 anaokulu da yapmayı projeleri arasına aldı.

Akgün Belediye meclisinde konuyla ilgili yaptığı bilgilendirmede şunları söyledi.

Karaağaç Mahalesinde  Belediye hizmet arazinde yapmat veya yaptırtmak üzere bir karar alacağız. İki katlı bir şey yapmayı düşünüyoruz.  Aynı yerde bir tesis te belediye yapacak.   Günübirlik diyelim bir yere vatandaş. Büyükçekmece Belediyesi  konuk evi’me bırakacak. Orada sağlık elemanları da bulunuyor. Kitabını okuyor. Çayını içiyor.  Yaşlı anne babasını evinde bakıyor ama diyelim günübirlik bir yere gidecek.. Günübirlik Belediyenin konuk evine bırakınacak.  Bundan herhangi bir üçcret alınmayacak.” Dedi. 

Erol: İlçemizde düşünülmesi gereken bir projedir

Ak Parti Grup Başkanvekili Recep Erol da konuyla ilgili söz alarak, “ Bizim ilçemizde düşünülmesi gereken bir projedir.  Biz de yapılmasını uygun buluyuoruz. Şayet belediyemiz bunu yapacak ve işletecek ise kaynakların doğru kullanılması içiniki saat kadar müzakere ettik. Büyükçekmece’de ikamet edecek ise,  belediye hizmet edecek ise 25 yıllık süre uygundur. Özel sektöre verilecek ise 10 yıl süre verilmesi uygundur. “ dedi.

Akgün: Her şartta belediye projeye dahil olacak

Başkan Akgün, ise bu talebe verdiği yanıtta  ‘Hangi şartlarda olursa olsun, belediye şirketi bunun içinde olacaktır. Ekonomik şartlarımız uygun olursa biz işletmek istiyoruz.  Büyük çapta bir kurum yapmayı istiyoruz.   Belediye işletecek ise 25 yıl doğru. Özel sektöre verilecek ise 10 yıl iyi olur. ‘ diye yanıt verdi.  CHP Grup Başkanvekili  Coşkun Tanış ise, “ Aslolan böyle bir tesisi ilçemize kazandırmaktır.  Özel sektöre verilecek ise 10 yıl az olur diye düşünüyorum. Büyük bir tesis üşünülüyor bu da on yıl az olur. ‘ diye konuştu.

Teklif tüm partilerin meclis üyelerinin oybirliği ile komisyona havale edildi.

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.