banner460
banner128

TARLADAN VATANDAŞA 300 TON SOĞAN

Esenyurt Belediyesi, “Üreticiden Tüketiciye Aracısız Gıda” projesi kapsamında örnek bir belediyecilik faaliyetine daha imza attı. Daha önce Niğdeli çiftçilerden patates alarak ihtiyaç sahiplerine dağıtan Esenyurt Belediyesi, bu kez de Amasyalı çiftçilerden soğan aldı. Soğanlar, ihtiyaç sahiplerine dağıtılmaya başlandı.

Esenyurt Belediyesi, Niğde’nin Alay ilçesindeki çiftçilerden 300 ton patates alarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtmıştı. Patates dağıtımına devam eden Esenyurt Belediyesi, Başkan Kemal Deniz Bozkurt’un  seçim vaadi olan “Üreticiden Tüketiciye Aracısız Gıda” projesi kapsamında örnek bir çalışmaya daha imza attı. Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Veysel Bal, Amasya’nın Merzifon ve Göyüncek ilçelerinde soğan alımı için çiftçiler ve kooperatifler ile görüşme sağladı. Başkan Bozkurt’un talimatları doğrultusunda yapılan görüşmelerin ardından 300 ton soğan alımı gerçekleşti. Esenyurt’a getirilen soğanlar, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılmaya başlandı.

ÜRETİCİDEN, İHTİYAÇ SAHİBİNE

Üreticiden tüketiciye nitelikli ürünlerin ulaşmasını amaçladıklarını söyleyen Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Bizim tarımla ilgili başka projelerimiz de var. Buradaki amacımız; direk üreticiden tüketiciye hem ucuza hem de nitelikli ürünlerin tüketicilere ulaşmasını sağlamak, bu da onun ilk aşaması. 300 ton ile başladık ama bunu önümüzdeki yıllarda esnaf üzerinden de dağıtımını sağlayıp, daha yüksek miktarlarda ürünlerin halka sağlıklı bir şekilde ulaşmasını sağlamak” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Kemal Deniz Bozkurt
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.