banner460
banner128

Fıratpen'den bir ilk daha

Alman Pasif Ev Enstitüsü (PHI) tarafından verilen “Pasif Ev Komponent Sertifikasını” Redonit 85 ve Elegance 80 Serileriyle almaya hak kazanan Fıratpen, maksimum yalıtım ve enerji tasarrufu sağlayarak daha sürdürülebilir bir dünya için üretmeye devam ediyor.

Günümüzde gittikçe artan tüketim trendinin hızla azalttığı doğal kaynaklarımızı koruma amacıyla geliştirilen önlemlerden biri olan “pasif ev”, ısıtma ve soğutma konforunu minimum miktarda enerji harcayarak sağlayan bir kavram olarak karşımıza çıkmaktadır.

Alman Pasif Ev Enstitüsü’nün belirlemiş olduğu standartlar doğrultusunda tasarlanıp inşa edilen Pasif Ev yapıları, klasik binalara oranla %90’a; ortalama yeni binalara kıyasla ise %75’e varan ısıtma-soğutma ile ilgili enerji tasarrufuna imkan sağlamaktadır.

Pasif ev standartlarını gerçekleştirebilen unsurların en önemlilerinden biri olarak “yalıtımı yüksek pencereler” öne çıkmaktadır. Fıratpen olarak bu noktada, modern ve yenilikçi bir trend olan “Pasif Ev” uygulamalarında tercih edilen yüksek yalıtımlı ve enerji tasarrufu yüksek pencere ihtiyacını “REDONİT 85” ve “ELEGANCE 80” serileriyle karşılamanın gururunu yaşıyoruz.

Elegance, 80 mm profil genişliği, 3 contalı (orta conta) sistemi, 6 odacıklı tasarımıyla 0,95 W/m²K Uf; Redonit ise, 85 mm profil genişliği, 3 contalı (orta conta) sistemi, 7 odacıklı tasarımıyla yine 0,95 W/m²K Uf değerlerine ulaşarak modern mimarinin ve nitelikli projelerin maksimum yalıtım ve enerji tasarrufu sağlayan üstün pencereleri olarak tercih ediliyor. (Uf: Profil Kesiti Isı iletkenlik katsayısı)

Elegance, 80 mm genişliğindeki profil tasarımı ile aynı Redonit 85 Serisi gibi üçlü cam uygulaması yapılabilmesine imkan veriyor ve düşük Ug değerleri (Ug: Cam Isı İletkenlik Katsayısı) Elegance 80 Serisinin yalıtım gücünü artırıyor. Elegance ve Redonit tercih edilen yapılarda, profil kesiti ve üçlü cam sistemlerinin birleşimiyle Elegance Serisinde 0.78 W/m²K Uw ve Redonit Serisinde 0.79 W/m²K Uw değerlerine ulaşılmakta ve enerji tasarrufu yüksek projelere başarıyla imza atılmaktadır. (Uw: Pencere Isı İletkenlik Katsayısı)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.