banner460
banner128

EKONOMİDE İŞLER ÇIĞIRINDAN ÇIKIYOR

Dolar kuru fren tutmuyor, fiyatlar sürekli zamlanıyor. Marketlerde gün aşırı etiketler değşiyor. Temel tüketim ürenlerine gelen zamlar bir yılda yüzde 50’lilere dayandı.

Ülke ekonomisinde işler çığırından çıktı. Dolar kuru 10 lirayı geçti.  İktidarın uyguladığı yanlış politikalar halkın her geçen daha fazla yoksullaşmasına neden oluyor. Ekonomi yönetiminden gidişatla ilgili tatmin edici bir açıklama gelmiyor.

Artan fiyatlar ise artık sosyal medyadan bile anlık takip ediliyor. Market çalışanları gün aşırı değiştirilen fiyat etiketlerini paylaşıyor. Sürekli zam gelen ürünler arasında temel tüketim maddeleri dikkat çekiyor. Tuzdan tuvalet kâğıdına, kuruyemişten konserveye marketlerdeki hemen her ürünün fiyat etiketi değişiyor. Etiketi paylaşılan ürünler arasında ayçiçek yağı da var. Yenilenen fiyat etiketinde yer alan bilgilere göre 14 Ekim’de 79,90 lira olan 4,5 litrelik ayçiçek yağı önceki gün 84,95’e çıktı. Ayçiçek yağına 29 günde yüzde 6,3 oranında zam geldi.

Fiyat artışları internet alışverişlerine de yansıdı. Pandemi ile birlikte yaygınlaşan online market alışverişlerindeki fiyat artışları araştırıldı. Fiyat araştırma şirketi Brandzone’un yaptığı çalışmaya göre e-ticarette en fazla zamlanan ürün margarin oldu. 2020 Ekim’de 8 TL’ye satılan margarin yüzde 49,2 zam ile 13 TL’ye satılmaya başladı. Araştırmaya göre geçen yıl ekim ayında 5 TL’ye satılan makarna yüzde 49 artışla 7 TL, 6 liralık süt yüzde 45,8’le 9 TL’ye satıldı. Yumurta, tavuk et ürünleri, zeytinyağı, nohut da en çok fiyat artışı yaşanan ürünler arasında yer aldı.   (Birgün-durum)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.