banner460
banner128

Yollardaki Türk kızı Pakistan TV’de

Motosikleti ile dünyanın çeşitli ülkelerini turlayan Asil Özbay, Uzak Doğu turunda  Pakistan güzergahında ilerlerken bu sabah Pakistan Tv’ye konuk oldu.

O bir yol tutkunu. Bir motosiklet sevdalısı.. Motosikleti ile dünyayı turlayıp, hayatı canlı olarak yerinde keşfe çıkan bir kaşif. Gedik Üniversitesi Öğretim görevlisi Asil Özbay, motosikleti ile yaptığı uzak doğu turundan ilgi çekici fotoğraflar paylaşıyor.  Motosikleti ile İran’ı geçtikten sonra günlerdir Pakistan içlerinde yer yer polis eskortları eşiğinde yollarda olan Özbay’ı bu sabah Pakistan Televizoynu kameraları karşıladı. 

Yollar bilmediğiniz bir kitap gibidir

Özbay yollarda karşılaştıklarını kısa notlarla anlatıyor, fotoğraf ve filmlerle paylaşıyor.  İnstağram hesabında ise şöyle anlatıyor bu yol tutkusunu.

“Tüm bu yaşananlar bu denuyimler bir ders. Bir okul gibi. İnanılmaz  hocalar var yollarda. Bir ktiap seçiyorsunuz.   Bu kitabı biliyorsunuz aslında. Merak ettiğiniz birdünya.. Yollarda öyle şeyler çıkıyor ki karşınıza bilmediğiniz bir kitap okuyorsunuz.  Sevsende sevmesende okuyacaksın. Geri dönmek istemiyorsan o kitabı okuyacaksın. Bu yüzden benim yollardan beklentim seçmedeiğim kitapları okuma isteğim. Hayatın bambaşka renklerini görmek, bambaşka insanları tanımak, bir başka insanın gözünün içine bakıp onun ne hissetiğini anlamaya çalışmak, ounun gözünden  dünyayı anlamaya çalışmak. “

“Hatırlayalım... Çok okuyan mı çok gezen mi bilir? Yoksa çok seven mi? Arkadaşlar bizim bir eşlikçiye ihtiyacımız yok bu hayatta, varlığı ile bize yeni yollar sunan sevgilere, dostlara ihtiyacımız var. Ne bulursam okudum nereyi merak edersem gittim ama asıl öğreten şeyin sevgi olduğunu farkettim. Ve bu hayattaki en güzel keşif. Sevmek için emek vermeye değer o özel insanları bulmak
Sevdikleriniz size yoldaş değil, yol olması dileği ile...”

Anahtar Kelimeler:
Asil özbay
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.