banner460
banner128

TÜRKİYE RUSYA ALEYHİNDE OY KULLANDI

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda ABD'nin çağrısıyla yapılan oylama sonucu, Rusya'nın BM İnsan Hakları Kurulu üyeliğinin askıya alınmasına karar verildi. Rusya'nın aleyhine oy kullanan 93 ülke arasında Türkiye de yer aldı.

ABD'nin çağrısıyla, Rusya'nın Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi üyeliğinin askıya alınması yönündeki tasarı için oylama gerçekleşti.

Rusya'nın konsey üyeliğinin askıya alınması yönünde 93 oy, konseyde kalması yönünde 24 oy kullanılırken 56 ülke çekimser kaldı. Tasarı, oy çoğunluyla kabul edildi.

Rusya'nın konseyden atılması için oy kullanan 93 ülke arasında Türkiye de yer aldı. Çin. İran, Suriye, Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan, Tacikistan Rusya'nın yanında yer alırken;Hindistan, Irak, Brezilya, Mısır gibi ülkeler ise çekimser kaldı.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.