Almanya Federal Meclis Meclisi  (Bundestag) Başkan Yardımcısı Aydan Özoğuz Ankara’da bir dizi temaslarda bulundu. Özoğuz, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesine geri dönmesi için çaba sarf ettiğini açıkladı.

Almanya Federal Meclisi’nin Türk kökenli Başkan Yardımcısı. Alman Sosyal Demokrat Partisi  (SPD) Milletvekili Aydan Özoğuz Ankara’da bir dizi temaslarda bulundu.

Özoğuz, beraberinde Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz ile birlikte Ankara’da önce Anıtkabir’i ziyaret ederek Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulundu.  

Özoğuz daha sonra Dışİşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu ziyaret ederek; dış politikada gelişen ağır sorunlar, Alman-Türk ilişkileri ve Türkiye siyaseti üzerine görüş alışverişinde bulundu.

Özoğuz daha sonra Anamuhalefet Partisi CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret etti. Özoğuz ziyaretlerde;  Kılıçdaroğlu ve Akşener ile hem dünyada son gelişmeler, hem de muhalefet ittifakının çalışmaları üzerinde görüşalışverişinde bulundu.

Alman Federal Meclis Başkanvekili Aydan Özoğuz, daha sonra TBB Başkanı Mustafa Şentop’u ziyaret etti.  Özoğuz, Şentop ile  iki ülke parlamentoları arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi, bu konuda parlamento dostluk gruplarının yapacağı çalışmaların artırılması konusunda değerlendirmelerde bulundu

'İstanbul Sözleşmesi için kampanya yaptım"

Özoğuz,  ‘Almanya Büyükelçiliği'nin daveti üzerine kadının siyaset ve toplumdaki rolünün nasıl daha da güçlendirilebileceğini tartışmak benim için özel bir konuydu. Ben de Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesine dönmesi için kampanya yaptım.”dedi.

Türkiye 1 Temmuz 2021 tarihinde, kadına yönelik şiddete karşı mücadele amacıyla hazırlanan İstanbul Sözleşmesinden resmen çıkmıştı.

İstanbul'da İmamoğlu ve Kaftancıoğlu'na ziyaret

Alman Federal Meclis Başkan Yardımcısı  SPD Milletvekili Aydan Özoğuz, Ankara ziyaretlerinden önce de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu'nu ziyaret etmişti. 

Erhan KIZILYAR