banner460
banner128

Suriye ve İran Rusya’dan yana taraf

İran Dışişleri Bakanı Ali Asgar Haji, Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad’ı ziyaret etti. Rusya-Ukrayna Savaşına değinen taraflar, ‘Batının daha önce İran ve Suriye’ye uyguladığı uygulamaları şimdi de Rus halkına uyguladığı’ yorumunu yaptılar.

Suriye Haber Ajansı'nın (SANA) verdiği habere göre;  Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar el Esad bugün, İran Dışişleri Bakanı Ali Asğar Haji ve beraberindeki heyetin kıdemli asistanını kabul etti.

Cumhurbaşkanı  Esad ile Bakan Haji görüşmesinde, Suriye ve İran arasındaki ikili ilişkiler ve her iki tarafın kurumlarının başta ekonomik sektör olmak üzere tüm alanlarda işbirliğini geliştirmek, iki dost ülke ve halkın çıkarlarına hizmet etmek için gösterdiği çabalar üzerinde duruldu.

Görüşmede ayrıca siyasi süreç ve Astana ve Cenevre hatlarında yaklaşan müzakere turları da ele alındı ​​ve bu müzakerelerin somut sonuçlara ulaşmak için dış müdahale olmaksızın ve net bir strateji ve metodolojiye uygun olarak sürdürülmesinin önemi vurgulandı.

Haji, Cumhurbaşkanı Esad’a İran nükleer dosyasındaki son gelişmeler ve Batılı ülkelerin bu dosyayla ilgili tüm taahhütlere ve gerekliliklere uyması halinde olumlu sonuçlara ulaşabilecek müzakere sürecinin ilerleyişi hakkında bilgi verdi.

Öte yandan taraflar, bölgesel ve uluslararası arenadaki gelişmelerden, Batı’nın;  Rusya Federasyonu ile Ukrayna arasında yarattığı krizden ve bu krizi körükleyen uygulamalardan, dünyanın farklı yerlerinden aşırılık yanlılarının o bölgeye transferinden, daha önce Suriye ve İran halklarına uyguladığı yaptırımları Rus halkına da uyguladığından bahsettiler. (durum)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.