İsrail Gazze’de El Ehli Baptist Hastanesi’ni bombaladı. En az 500 kişi hayatını kaybetti.  Filistin’de 3 günlük yas ilan edildi.

İsrail güçleri,  Gazze'de bir hastaneyi hedef aldı. Gazze Sağlık Bakanlığı, hava saldırısında en az 500 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıyı "savaş suçu" olarak nitelendirdi.  Saldırının ardından Filistin'de 3 günlük yas ilan edildi.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından 7 Ekim sabahı İsrail'e yönelik başlatılan "Aksa Tufanı" adlı saldırının ardından bölgedeki çatışmalar 11. gününde de sürüyor.

Fidan: Ders alınmazsa son savaş olmayacak Fidan: Ders alınmazsa son savaş olmayacak

İsrail, bugün de saldırılarına devam etti.

Saldırı, ABD Başkanı Joe Biden'ın İsrail ziyareti öncesine denk geldi.

İsrail güçleri, akşam saatlerinde Gazze'de el-Ehli Baptist Hastanesi'ni hedef aldı. Gazze Sağlık Bakanlığı, hava saldırısında en az 500 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Ölenler arasında hastaların yanı sıra binaya sığınan yüzlerce kişinin de bulunduğu bildirildi.

Savaş suçu

Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıyı "savaş suçu" olarak nitelendirdi. Hamas ise "Bu bir soykırımdır" ifadesini kullandı.

Saldırının ardından Filistin'de 3 günlük yas ilan edildi.

BM Güvenlik Konseyine acil toplantı çağrısı

Gazze'deki hastane saldırısı dünyayı da ayağa kaldırdı.

Rusya ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), hastane bombardımanı sonrası Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'ni acil toplantıya çağırdı.