banner460
banner128

Pandemide 114 milyon kişi işsiz kaldı

OECD Raporuna göre Dünya çapında Pandemi sürecinde Dünya çapında 114 milyon kişi işini kaybetti.  Rapora göre İşgücü Piyasası 2022 sonuna kadar toparlanamayacak. Pandemi de en çok gençler ve düşük vasıflı işçiler derinden etkilendi.

OECD, gelişmiş ülkelerdeki işgücü piyasasının şimdiye kadar kısmen toparlandığını ve 2022 sonuna kadar salgın öncesi seviyelere dönüş beklemediğini belirtti

Bir yılı aşkın süredir dünyayı derinden etkileyen koronavirüs süreci ile ilgili, Ekonomik İşbirliği ve Gelişme Teşkilatı (OECD) yeni bir çalışma yayımladı.

Aşıların uygulanmaya başlamasıyla ekonomilerin toparlanmaya başladığı aktarılan çalışmada, gelişmiş ülkelerdeki işgücü piyasasında salgın süresince yaşanılan istihdam kaybının şimdiye kadar sadece yarısının telafi edildiği bildirildi.

Pandemi sürecinde istihdam alanında gençler ve düşük vasıflı işçilerin derinden etkilendiği belirtilirken, sadece gelişmiş ülkelerde 22 milyon kişinin iş kaybı yaşadığı aktarıldı.

2022’nin sonuna kadar toparlanmayacak

Ekonominin toparlanmasıyla birlikte pandemi öncesine göre 8 milyon kişinin hala işsiz olduğu belirtilirken, 2022 yılının sonuna kadar bu durumun toparlanmayacağı vurgulandı.

Dünya çapında 114 milyon kişinin pandemi sırasında işini kaybettiği belirtilen çalışma ile ilgili konuşan OECD İstihdam Direktörü Stefano Scarpetta, “Eşitsizlik ve dışlanma sadece sosyal ayrışmaların bir sonucu değil aynı zamanda üretkenlik ve ekonomik toparlanma için ayak bağı” dedi.

Finans ve sigortacılıkta isihdam arttı

Finans ve sigorta sektöründe salgına rağmen istihdam artarken daha az ücretli işlerde çalışılan saatlerde yüzde 28 düşüş görüldüğünü belirten OECD, gençler arasında artan işsizliğin endişe verici olduğunu vurgulayarak hükümetlere bu kesimin yeteneklerini geliştirmek için eğitimler düzenleme çağrısında bulundu. (independent Türkçe-durumgazetesi.com.tr)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.