banner460
banner128

İstanbul aynı zamanda bir Boşnak şehridir

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraybosna Belediye Başkanı Benjamina Kariç’in davetlisi olarak Bosna-Hersek’in başkentine gitti.

İmamoğlu’na, Saraybosna ziyaretinde CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun da eşlik etti. İmamoğlu, Saraybosna turuna, Türkiye’nin Bosna Hersek Büyükelçisi Sadık Babür Girgin’i ziyaret ederek başladı. Büyükelçilik ziyaretinin ardından Saraybosna Belediyesi’ne geçen İmamoğlu, Belediye Başkanı Kariç ile bir araya geldi.

Belediye başkanı seçilmesinin ardından kendisini ilk tebrik eden kişinin İmamoğlu olduğu söyleyen Kariç, İBB Başkanı ve beraberindeki heyeti ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İBB tarafından 29 Kasım 2021’de düzenlenen ‘B40 Balkan Belediye Başkanları Zirvesi’nde kendisini evinde hissettiğini vurgulayan Kariç, “O yüzden siz de burada kendinizi evinizde gibi hissedin” dedi. Yakın zamanda büyük bir savaştan çıkan ülkesinin içinde bulunduğu siyasal koşullarla ilgili bilgi veren Kariç, “Barıştan sonra şu andaki en büyük ve en derin krizlerden birisinde bulunuyoruz” diye konuştu.

Merkezi hükümet tarafından durdurulan projeleri olduğunu aktaran Kariç, İmamoğlu’nun bu anlamda kendilerine güç verdiğini söyledi. Kariç, Saraybosna’nın sembol yapılarından ‘Beyaz Kale’nin onay bekledikleri restorasyon çalışmalarına verdiği destekten dolayı da İmamoğlu’nun nezdinde İBB’ye teşekkür etti.

Konuşmasına "16 milyon İstanbullunun selamını getirdim" diye başlayan Ekrem İmamoğlu da şunları söyledi:

"Gözümüz, kulağımız, kalbimiz hep burada. Bosna Hersek'in tamamında barışın, demokrasinin, huzurun en güçlü şekilde olması için elimizden geleni yapmaya hazır olduğumuzu bilmenizi istiyorum. İstanbul ve Saraybosna arasındaki iş birliğini daha da güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Beyaz Kale konusunda kararlıyız. Güzel bir iş birliği olacak ama devamında başka iş birliklerimizi de Saraybosna'ya kazandırmak ve geleceğe dair her zaman örnek işleri bitirmek ve hediye etmek istiyoruz bu güzel şehrimize.

B40 sonrası, 'Dönem Başkanı' sıfatıyla ilk yurt dışı temasını Saraybosna’ya yapmaktan memnuniyet duyuyorum. B40’ı güçlendirdiğimiz takdirde, bunun sadece Balkanlar'a değil, aynı zamanda bütün Avrupa'ya çok iyi geleceğini söylemiştim. Kasım ayından itibaren bu sene ev sahipliğini Atina Belediyesi yapacak. Belki de bir sonraki yılın ev sahibi, Benjamina Hanım’la beraber Saraybosna olmalıdır diye düşünmeden edemiyorum. İstanbul aynı zamanda bir Boşnak şehridir. Farklı ırkların, etnik kökenlerin, inançların yaşadığı bir yer olan İstanbul'da Boşnak hemşerilerimizin de çok ayrı bir yeri var. Yüzlerce yıllık tarihin getirdiği bu bağları, bu yüzyılda çok daha iyi yerlere taşıyacağımıza inanıyorum."(birgün-durum)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.