banner460
banner128

İktidarın göçmen siyasetinde değişiklik

Erdoğan: Onurlu dönüş için gayret sarfediyoruz

Siyasette göçmen tartışması giderek sıcaklaşırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün akşam büyükelçilere verdiği iftar yemeğinde yaptığı konuşmada geçmişteki açıklamalarının aksine "Suriyeli kardeşlerimizin gönüllü ve onurlu geri dönüşü için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” açıklamasında bulundu.

Bugün de Bahçeli konuştu

Erdoğan’ın göçmenlerin Türkiye’den gönderileceğine yönelik açıklamalar yapmasının ardından, Cumhur İttifakı ortağı MHP’nin lideri Devlet Bahçeli’den de sert bir açıklama geldi.

Partisinin Meclis’teki grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli, dolaylı olarak göçmenlerin ülkelerine gönderebileceği imasında bulundu.

Bahçeli konuşmasında, "Önümüzdeki bayram günlerinde ülkelerine gidebilen Suriyelilerin geri dönmelerine gerek yoktur. Suriye’de ateş söner sönmez herkes evine barkına Türkiye’nin güvencesi altında kavuşmalıdır. Ülkemizin ekonomik büyümesine, sosyal gelişmesine ve milli bütünleşmesine destek veren, katkı sunanlar da başımızın üstündedir. Onlara diyecek bir şeyimiz yoktur."

Muhalefetin yıllardır göçmen krizi üzerine somut bir adım atılması çağrısında bulunmasını eleştiren ve açıklamaları hedef alan Cumhur İttifakı liderlerinin art arda yaptığı çıkışlar ise seçime giden süreçte, iktidarın eski söylemlerini bir kenara bırakarak, göçmen konusunda politika değişikliğine gidebileceğinin işaretlerini verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.