CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Turan Taşkın Özer, Başkan İmamoğlu’na Fetöcü suçlaması ile ilgili haber yapan gazetecileri ve HDP İlçe binasına yapılan saldırıyı kınadı
CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Avukat Turan Taşkın Özer, bugün düzenlediği basın toplantısında Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik Fetöcü suçlamaları, terör saldırıları ve HDP’ye baskınlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Gürpınar Cemil Hoca Restaurant’ta düzenlenen ve basının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Özer; terör saldırılarını insanlık suçu olarak niteledi ve tüm siyasi partilerin teröre karşı birlikte mücadele etmesini istedi. Terör saldırıları ile milletin birliğinin hedef alındığını ve vatandaşların birbirine düşürülmek istendiğini savunan Başkan Özer, ‘Bunlar toplumu, siyasi, etkin ve inanç farklılıkları üzerinden düşmanlık yaratarak birbirine düşürmek istiyorlar. Toplumu kamplaştırmak istiyorlar. Hiç kimse bu oyunlara gelmesin. Siyasi partiler ülkenin normal koşullara dönmesi için çaba göstermelidir.” Dedi.
CHP ilçe Başkanı Taşkın Özer daha sonra son günlerde Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na karşı FETÖ'cü haberlerini yapan kişileri sert sözlerle kınadı. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na FETÖ'cü ithamlarına da sert sözlerle yanıt veren Özer, “Özellikle CHP'li ibaresi kullanılarak, belediye başkanımız üzerinden partimize ve Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu'nun şahsına yapıştırılmak istenen 'FETÖ ÜYELİĞİ' v.b tanımlamaları kesin şekilde reddediyor, nafile yollarla nafile amaçlara ulaşmaya çalışan bu yalancıları da şiddetle kınıyoruz. Haberi yapan kişiler basın ahlakına ve eğitine uygun davranmamıştır. Haberin taraflarını dahi arama gereği duymayan, bu tavırları ile gerçek sorumluların bulunup yargılanmasına ve cezalandırılmasına engel olan, sözde basın mensupları, medya soytarıları ve onların sahiplerine hukuk önünde ders vermeye, onları asparagas haber sınırlarından uzaklaştırıp yasal habercilik sınırlarına çekmeye davet ediyoruz. Haberi yapan kişilere karşı hukuki işlem başlatılmıştır” dedi.
HDP’ye saldırıyı kınadı
CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Avukat TuranTaşkın Özer geçtiğimiz gün ilçede HDP ilçe merkezine yapılan saldırıyı da kınadı. Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Fikirler topla tüfekle öldürülemez' sözünü hatırlatan Özer, “Siyasal partilerin şiddet ve baskı yoluyla susturulmak istendiği, eskiden beri çokça görülmektedir. Gerçekten de benzer saldırılar, partimize, Ak Parti’ye, MHP’ye de geçtiğimiz dönem içinde yapılmıştı. CHP, kimden gelirse gelsin ve kime yönelirse yönelsin, baskı ve şiddetin karşısındadır. Çok partili sistemi ülkemize getirmiş olan CHP, siyasal partilerin şiddet ve baskı yoluyla susturulmak istenmesine de karşıdır.”dedi.