İstanbul’un bize yakın düşen altı ilçesi var. Küçükçekmece Gölü’nden batı ya doğru altı ilçe. Avcılar, Esenyurt, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Çatalca ve Silivri.

Bu ilçelerin beşinde CHP’li belediye var. Bir tanesinde ise AK Parti.  Ak Parti’nin iktidarda olduğu Esenyurt’ta  Belediye Başkanı  Necmi Kadıoğlu da  istifa ederek (!) görevinden ayrıldı.  Önümüzdeki yerel seçimde AK  Parti Esenyurt’ta yeni bir aday ile yarışacak.

Konu belediyeler değil. Konu partilerin bu altı ilçedeki ilçe yönetimleri.  Bu nedenle belediyeleri bir yana bırakalım izninizle.

CHP bir süre önce  İstanbul’da ilçe kongrelerini yaptı. Bu altı ilçede de ilçe kongresi yapıldı.  Kongrelerden önce ; Avcılar’da Erhan Bozan, Esenyurt’ta Ali Gökmen, Beylikdüzü’nde Taşkın Özer, Büyüçekmece’de Hüseyin Gökbulak, Çatalca’da Halil Gök ve Silivri’de Suna Göçengil ilçe başkanı idiler.  Kongrelerde Avcılar ve Esenyurt’ta çift liste çıktı, diğer dört ilçede tek liste. Kongrelerde bu altı ilçenin tamamında da ilçe başkanları  büyük bir başarı göstererek  delegeden güven oyu alıp koltuklarını korudular.  

Gelelim Ak Parti’ye. Ak Parti’de İstanbul İl Başkanlığı’na atanan Bayram Şenocak,  geçen hafta sonu yaptığı bir toplantıyla 25 ilçe başkanının kongrelerde aday olmayacağını ve yeni isimler ile yola devam edileceğini açıkladı.

Açıklanan listede göreve devam edilmeyecekler arasında bizim  yakın bölgemizdeki altı ilçenin tamamı var.  Avcılar’da Ali Burak Tepe,  Esenyurt’ta Şenay Değer,  Beylikdüzü’nde İsmail Damat, Büyükçekmece’de İlker Gürbüz, Çatalca’da Selim GÜçbilmez ve Silivri’de Rıfat Kutlu böylece kongreden sonra görevlerini bırakmış olacaklar. Bunlardan Büyükçekmeçe İlçe Başkanı İlker Gürbüz’ün Belediye Başkan Aday adayı olacağı için, Esenyurt İlçe Başkanı Şenay Değer’in de üç yıl kuralına takıldığı için göreve devam etmeyecekleri bildirildi.

Ak Parti ve CHP arasında bu ilçelerde  hepinizin dikkatini çeken çok net bir farklılık ortaya çıkıyor .

Ak Parti altı ilçede seçimlere yeni ilçe başkanları ile giderken, CHP aynı ilçe başkanları ile gidecek.

Bunu nasıl yorumlamalı?

- “CHP’de istikrar var AK Parti’de yok” denilebilir

-“Ak Parti’de değişim ve yenilenme var CHP’de yok”  denilebilir

-“Normaldir, Ak Parti buralarda iktidar olmadığı için takımı yeniliyor,  CHP zaten iktidar ve başarılı o nedenle başkanlıklarda değişime de gerek görülmemiş”  denilebilir.

- “CHP’li İlçe Başkanlarının hepsi başarılı, Ak Parti İlçe Başkanlarının hepsi başarısız’ demek ki denilebilir.  (Şenay Değer ve İlker Gürbüz’ün farklı ayrılışlarına dikkat. Bu yorum onları kapsamaz)

Sizler nasıl yorumlarsınız, ya da daha ne yorumlar eklenebilir her insana göre değişebilir kuşkusuz.

Biz bu kadarla iki parti arasındaki ilçelerde görülen çok önemli bir farklılığa dikkat çekmek istedik.

Yorum sizin..