O iddia eğer doğru ise ki, doğruluk payı çok yüksek gibi; İYİ Parti-CHP İttifakını unutun gitsin.

İddianın sahibi  Avrasya Araştırma’nın eski Başkanı Kemal Özkiraz. İddia ile ilgili kanıtları Kemal Kılıçdaroğlu ve Aytun Çıray ile paylaştığını da söylüyor.

 Kemal Özkiraz,Ümit Dikbayır, Akşener’in de selamını söyleyerek beni Sakarya’da yemeğe davet ederek çok da yüksek bir miktar aylık ödeme yapılacağını,  anketlerde İYİ Parti’nin yüksek çıkartılmasını hatta ana muhalefet partisi gibi gözükmesini istedi. İttifak açısından asıl problem şuydu ki birinci istekleri Kemal Kılıçdaroğlu’nun asla kazanabilecek bir oy oranında gözükmemesiydi.” İddiasında bulunuyor.

Özkiraz şöyle devam ediyor. “Ben o gün bunu Kemal Kılıçdaroğlu’na anlattım, ekran görüntüsünü gösterdim. Kemal Kılıçdaroğlu’ndan bunu açıklamak için defalarca izin istememe rağmen ittifakın ruhuna zeval gelmemesi için izin vermedi, ben de açıklamadım” Özkiraz, durumu o dönem İYİ Parti’li olan Aytun Çıray’a da aktardığını ve buna karşı çıktığı için partiyle arasının açılmaya başladığına da dikkat çekiyor.

*

Korkunç!

Bu iddia çürütülmez ise;   ne Özgür Özel, ne Ekrem İmamoğlu, hiç bir CHP’li artık Meral Akşener liderliğindeki İYİ Parti ile ittifaka sıcak bakmaz.  Bu iddia Kılıçdaroğlu’nun haklı olarak eleştirildiği; milletvekili listeleri ve  Zafer Partisi ile yaptığı gizli ittifak protokolünün ruhuna rahmet okutuyor.

*

Meral Akşener’in bu iddia ile ilgili çıkıp birşey söylemesi gerekiyor. Gerekiyor çünkü İYİ Parti ve CHP ittifak kapısı bir daha açılmamak üzere kapanıp gidiyor.

*

Bu yetmiyor. İYİ Parti’in eski üst düzey yöneticilerinden Ethem Baykal, Genel Başkan Meral Akşener’in, cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını keyifle karşıladığını açıklıyor

*

Millet İttifakına umut bağlayan insanlarımız üzülmesin de ne yapsın. CHP lideri Kılıçdaroğlu; vekil listelerini bonkörce dağıttığı yetmezmiş gibi bir ittifak ortaklarının haberi olmadan, gizli bir protokol ile  bakanlıkları Zafer Partisi’ne peşkeş çekmiş. Öte yandan İYİ Partili yöneticiler de araştırma şirketine ‘Kılıçdaroğlu’nu kazanacak aday göstermeyin’ diye araştırma sonucu sipariş etmiş. İnanılır gibi değil.  Nasıl birlikte bir yol yürümedir bu? Şimdi bu ittifaka umut bağlayan insanlar, emek ve zamanlarını harcayan insanlar ne düşünüyor acaba?

Kemal Bey yaptığı hataların faturasını ödedi. Gidişat o ki Meral hanım da ödeyecek.