Türkiye’de halk ekonomik sıkıntılar içinde inim inim inleyip, emekliler ‘Zam zam zam’ diye meydanlara çıkarken, siyaset dünyamızda koşar adım yerel seçimlere doğru gidiyor.

CHP’de genel merkez ve değişimciler arasında kıyasıya bir yarış var.. Şu anda İstanbul için müthiş bir çekişme yaşanıyor.,  Ak Parti ise seçime beş kala patlacağı ekonomik bombalar peşinde.

*

Geneli izliyorsunuz zaten. Biz biraz İstanbul yereline inelim ve  Büyükçekmece’ye bakalım mı?

Önce Ak Parti cenahına bakalım.

Şimdi sırasıyla baktığımızda;

-Silivri Ak Parti’de ciddi bir hareketlilik yok aday konusunda. Çünkü aday belli. MHP’den geçen seçimleri kazanan Volkan Yılmaz yeniden adaylığını açıkladı.

-Beylikdüzü Ak Parti’de de adaylık konusunda ciddi bir hareketlilik yok.

- Avcılar’da da yok.

-Bakırköy’de de yok.

- Küçükçekmece’de de hakeza öyle.

- Esenyurt’a İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe milletvekilleriyle bir çıkarma yaptı. Orda bir çalışma yapıyorlar belli.

-Ancak Büyükçekmece’ye baktığımızda bir kaç isim birden sahaya inmiş bile. İlçe eski Başkanlarından ve her dönem adaylığı söz konusu olup aday gösterilmeyen Recep Erol her gün sahada. Bu kez oldukça umutlu gözüküyor. 

 Uzun süredir sessiz olarak kenara çekilip işlerinin peşinde olduğu bilinen Gürpınar eski Belediye Başkanı Velittin Küçük’te birden meydanlarda görülmeye başlandı. Ve kendisinin aday adayı olduğu sosyal medyada paylaşılmasına, yazılıp-çizilmesine rağmen  çıkıpta ‘Yok kardeşim nerden çıkarıyorsunuz. Ben aday adayı falan değilim’ demedi. Ak Parti İstanbul  İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe  ve TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Ordulu hemşehrisi. Muhtemelen ikisi ile de diyaloğu var. Sahada olup adaylıkla ilgili haberler konusunda yalanlama yapmadığına göre niyeti de var.

Ve İlçe Başkanı Murat Çelik’in de adaylık beklediği sık sık kamuoyuna yansıdı. Hatta başka isimler de olabileceğine ilişkin ara ara bilgiler geliyor.

Neden; Avcılar, Beylikdüzü, Bakırköy, Küçükçekmece gibi ilçelerde adaylıklar gündeme bu kadar yoğun gelmiyorda Büyükçekmece’de geliyor?

*

Aslında Büyükçekmece  AK Parti açısından kazanılması zor bir ilçe.  Altı seçimdir girdiği her seçimi kazanan bir Hasan Akgün var koltukta ve yeniden aday olduğu biliniyor. Silivri, Esenyurt, Çatalca ara  ara Ak Parti tarafından kazanabilse de; Büyükçekmece, Avcılar gibi ilçeler Ak Parti tarafından hiç kazanılmadı. 

CHP kanadına gelince. Şu sıralar CHP’de genel merkez düzeyinde yaşanan tartışmaların küçük bir benzeri de Büyükçekmece’de yaşanıyor. Kuşkusuz tek neden olmamakla birlikte bunun da AK Partilileri umutlandıran faktörler arasında olduğu düşünülebilir. Düşünsenize İlçe Kongresi’nde Başkan Akgün İl Delegesi yazılmıyor. O’na yakın bir çok isim de yazılmıyor. CHP’de uzun dönemdir ilçe başkanlığını yürütmüş Gökbulak ailesi ile Akgün arasında soğuk rüzgarlar estiği kamuoyuna yansıyor. Ölüsüne bile ihtiyaç duyulacak bir seçim ortamına doğru ilerlerken, CHP'de böyle tarıtışmaların nasıl yaşandığını akıl almıyor. Tecrübeli bir Akgün’ün ve yılların CHP’lisi Gökbulak’ların bu tartışmaları sonlandırması sürpriz olmayacaktır. Gideremezlerse kendileri için sıkıntı.

"Ak Parti’nin İstanbul’da seçime asılacağı ilçelerden birinin de Büyükçekmece olacağı belli oluyor." Diyelim ve sizlere iyi bir hafta sonu dileyerek bu yazıyı noktalayalım.