AK Parti Büyükçekmece’de bize ulaşan bilgilere göre on, ilçe başkanı Murat Çelik’in açıklamasına göre daha fazla kişi belediye başkan adayı olabilmek için başvuru yaptı. Başvuranlardan üçü eski ilçe başkanı. Biri eski belediye başkanı. İlçe Başkanı Murat Çelik’in başvuru yapıp yapmadığını kesin bilmiyoruz ama öteden beri aday olmak istediği ve başvuru yapacağı biliniyordu. Onu da sayarsak dört ilçe başkanı. Şimdilik bu kadar bilgi var ama bu bile çok fazla değil mi? Bir koltuğa bir düzine talipli.

*

Eski ilçe başkanlarından; İlker Gürbüz, Celal Babayiğit ve Recep Erol başvuranlar arasında. Gürbüz ve Babayiğit  daha önce Büyükçekmece’de Belediye Başkan Adayı gösterildiler ve CHP’li Dr. Hasan Akgün’e karşı seçimleri kaybettiler.  Bu nedenle şansları az gibi. Recep Erol ise her dönem aday adayı oluyor ancak bugüne kadar da aday gösterilmedi. Bu nedenle Erol;  Gürbüz ve Babayiğit’e göre şanslı.

Mevcut İlçe Başkanı Murat Çelik ise genç bir politikacı. Uzun bir dönemdir ilçede partinin yükünü başkan olarak yüklenmiş durumda. Doğal olarak aday olmak istiyor. Şansı var mı? İlçe Başkanı. Diğerleri şans görüyorsa kendinde Murat Çelik niye görmesin ki?

*

Uzun bir süredir aday olup olmayacağı, aday olmak istediği ya da aday gösterilebileceği konuşulan Gürpınar eski Belediye Başkanı Velittin Küçük te aday olmak için başvuru yaptı.

Biz üç yıldan fazladır Velittin Küçük’ün Büyükçekmece’den aday olma ihtimali olduğunu düşünüyorduk. Güçlü de bir ihtimaldi. Ve başvuruyu yaptı. Peki şansı? Elbette en az diğerleri kadar aday olma şansı var.

*

Ve diğer aday adayları. Ak Parti’de yönetecilik yapmış, eski belediye meclis üyeliği yapmış isimler. Bu isimlerin şansı yukardakilere göre daha az. Siyaset bu. Beklenmedik şeyler olabiliyor. 

*

Adaylık başvurusunda ilgi çekici bir durum da yaşandı. Recep Erol, Celal Babayiğit ve İlker Gürbüz diğer bazı aday adayları ile birlikte başvurularını yaptı. Anlaşıldığı kadarıyla örgütlü, daha önceden bu konuda bir anlaşma yapılmış yöntem. Açıklamalarında da zaten daha çok solcuların kullandığı ‘Birleşe birleşe kazanacağız” sloganını hatırlatan şekilde “birlik-beraberlik” sözcüklerini kullandılar.

İddialı adaylardan Velittin Küçük ise karede yoktu. O daha sonra başvuruyu yaptı. İster istemez insan burada bir ayrımcılık hissediyor. Sanki Küçük’e karşı bir tavır var. Velittin Küçük “40 yıldır Büyükçekmece’de oturuyorum. Büyükçekmeceliyim” sözleriyle bu tavrın varlığını doğruluyor gibi. AK Partililer verilen görüntüye ‘Ayrımcılık-karşı karşıya olma” gibi yorumlar yapılmasını doğal karşılamalı.  

*

Başka sorular da var.  Çevredeki hiçbir ilçede bu kadar başvuru yok. 4 eski ilçe başkanı, bir belediye başkanı!  Nedir Büyükçekmece’nin cazibesi? Diğer ilçeler cazip değil mi?  Eski Belediye Başkanı Velittin Küçük pekala Beylikdüzü’nden de başvurabilirdi. Neden Büyükçekmece’den başvurdu?  Ak Partililer; CHP’li Dr.Hasan Akgün’ün altı dönemdir seçilerek başkanlığı yürüttüğü ve bugüne kadar girdiği hiç bir seçimi kaybetmeyen Akgün’ü bu kez devirebileceğini mi düşünüyor. İhtimal o.

Bu gelişmeler olurken Akgün kanadında ise henüz hiç bir yorum yok. Gelişmeler taze. Dün bir bugün iki.  Yapacaklardır yorumlarını. Dikkatle izledikleri kesin. Bugün –yarın gelir yorum. Merakle bekliyoruz.

Ak Parti’nin diğer ilçelerinde de adaylık başvurularıyla ilgili önemli gelişmeler var. Onlara da bir başka yazıda değinelim.

Siyaset ısınırken havalar soğuyor. Kendinize dikkat edin.