Yeniden aday gösterilmeyen Malatya’nın Arguvan ilçesi CHP’li Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş partisinden istifa etti.  

Kızıldaş, Arguvan’da düzenlediği ve çok sayıda vatandaşın katıldığı toplantıda istifasını açıklarken, yeniden aday olacağının sinyalini verdi. Edinilen bilgilere göre Kızıldaş büyük ihtimalle İşçi Partisi’nden Arguvan Belediye Başkan Adayı olacak.

Başkan Kızıldaş yaptığı konuşmada ise Milletvekili Veli Ağbaba’yı suçladı. Kendisinin Malatya İl Başkanlığı  Kongresi’nde dönemin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklediğini ve yeniden genel başkan olması gerektiğini savunduğunu hatırlatan Kızıldaş, Milletvekili Ağbaba’nın  kendisinin Kılıçdaroğlu’nun yanındaki duruşuma karşılık, intikamcı ve rövanşist bir tavırla yeniden CHP Arguvan Belediye Başkan Adayı olmasını engellediğini söyledi.

Tamam mı, devam mı?

 Arguvan’ı sevdiğini ancak; Arguvan ve Arguvan halkına hizmet etmeyi daha çok sevdiğini ifade eden Kızıldaş şöyle konuştu. “Hangi makamda, hangi siyasi pozisyonda olursa olsun, hiç kimse bizi Arguvan’a hizmet yolunda çeviremeyecektir. Siyasi intikam projeleri, çirkin pazarlıklar ile kendilerine siyasi ikbal hazırlayanları bu andan itibaren muhatap bile kabul etmeyerek, yeni bir sayfa açıyoruz. Bu sayfada da sadece Arguvan ve Arguvan’a hizmet olacak, Arguvan halkının refah ve mutluluğunu daha da büyütmek olacaktır.

Arguvan halkının demokratik tercihlerine olan inanç ve güvenimi bir kez daha ifade ederek, 31 Mart’ta kazanacağımıza olan inancımı vurguluyorum. 1 Nisan’dan itibaren, kaldığımız yerden değil, devam ettiğimiz yerden kesintisiz biçimde çalışacağımıza gönülden inanıyorum.. Sadece hizmete odaklanacağız, sadece Arguvan halkının hayat standartlarını yükseltmek için çalışacak ve alın teri dökeceğiz. “

Gazeteciler milletin sesi olacak Gazeteciler milletin sesi olacak

Hekimhan Belediye Başkanı da istifa etmişti

CHP'nin Malatya'daki üç ilçe belediyesinden biri olan Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ  da düzenlediği bir basın toplantısı ile CHP'den isitfa ettiğini duyurmuştu. Karadağ'da açıklamasında Kızıldağ ile benzer iddialarda bulunmuş, kendisinin Kılıçdaroğlu'nu desteklediği için aday gösterilmediğini öne sürmüştü.  İki belediye başkanının istifasıyla CHP'nin Malatya'daki üç belediye sayısı bire inmiş oldu. 

Editör: Haber Merkezi