Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in başkanlığa Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün de Meclis 1. Başkan Vekiliğine seçildiği Marmara Belediyeler Birliği toplantısında; Birliğinin Encümen üyeliklerine  ise; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ve Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli seçildi.

“Önümüzdeki sene 50. yılın kutlayacak olması çok özel”

Toplantıya ev sahipliği yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, MBB çatısı altında geçmişten bugüne gelen iş birliği sürecinin ivmesinin gelecekte daha da güçlü bir seviyeye ulaşacağına inandığını belirterek şöyle konuştu: “MBB çatısı altında geçmişten bugüne gelen iş birliği sürecinin ivmesinin gelecekte daha da güçlü bir seviyeye ulaşacağını düşünüyorum." dedi. İmamoğlu ayrıca “Ülkelerin toplumlarının, şehirlerin kurumsallaşması bu tür kurumların varlığıyla kökleşiyor ve daha kadim bir hal alıyor. Daha dün gibi düşündüğümüz, atılan bir temelin önümüzdeki sene 50. yılını kutlayacak olması çok özel bir durum. 50 yıllık bir emek. Türkiye'mizin çok asil kurumları var. Osmanlı döneminden başlayan yerel yönetimi güçlendiren kurumlarımızı tırnak içinde 'kadim' diye tanımlamamızı sağlayan çok asil kuruluşlar. Toplum yararına, kurumlar arasında ortak hedeflerde buluşmayı, dayanışmayı ve özellikle adaleti sağlayan bir düzene hepimizin millet olarak ihtiyacı vardır. Ergene Havzası, Bandırma Havzası gibi çevre sorunlarının öne çıktığı, endüstriyel kirlenmenin etkisi altında olan önemli tarım havzaları da birliğimizin gündeminin başında olmalıdır. Bu sorunlarla birlikte, Marmara Bölgesi'nin tarım ve hayvancılık potansiyelinin en etkin şekilde değerlendirilmesi, iklim duyarlı tarım olanaklarının geliştirilmesi ve kentsel nüfusun yoğunlaştığı bölgelerde güvenli gıdaya erişim imkanlarının artırılması da öncelikli konularımızdan biri olmalıdır.”

Başkan Akgün: Depreme hazırlıkta İstanbul lokomotif olmalı

MBB 1. Başkan Vekili seçilen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ‘Marmara Belediyeler Birliği’nin 1975 yılında kurulmuş Türkiye’nin ilk belediyeler birliği olduğunu hatırlatarak; “Bu birlik yerel demokrasinin gelişmesine, Türk belediyeciliğinin gelişmesine, büyümesine önemli katkı sağlamıştır. Son zamanlarda ‘’MARUF Projesi’’ ile bütün Avrupa’da yerel demokrasinin, yerel demokrasiyle ilgili gelişmelerin belediyecilik, kentçilik, şehircilik ne derseniz deyin. Bu husustaki gelişmelerin sergilendiği bir fuar haline dönüşen bir proje olarak Marmara Belediyeler Birliği tarafından Avrupa’ya, Türkiye’ye mal edilmiştir. Bunu çok önemsiyorum. Bir başka husus; tüm belediyeler son derece ekonomik yönden zor durumda. Bütün zamanlarda maalesef bu devam ediyor. Birlikler belediyelerin ve yerel demokrasinin her yönüyle kalkınması için bir kalkandır. Yeni faaliyet döneminde hem Marmara bölgesinin tümüyle büyük planlama açısından baktığımız zaman hem planlamada hem de depreme hazırlık bakımından Tekirdağ, İstanbul birleşmiş. Yalova, Kocaeli birleşmiş. Oradan Balıkesir, hepsi birbirini etkiliyor. Planlamayı buna göre yaparak hem depreme hazırlık projelerini hem de fiziki planlamayı bu çatı altında daha da ileri götürüp daha verimli hale getirmek bundan sonraki hedeflerimizdir. Depreme hazırlık bakımından İstanbul lokomotif olmalı. İstanbul’da da lokomotifin bir tanesi de merkezi İstanbul olan Marmara bölgesi belediyelerinin şemsiyesi Marmara Birliği olarak bu lokomotif üstleneceklerdir. Bu nedenle hem belediyeler hem de birlik ortak projeler geliştirmek zorundadır” şeklinde konuştu.

Başkan Bozbey, teşekkür etti

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Başkanlığı’nı Dr. Hasan Akgün’ün gerçekleştirdiği Divan Kurulu en genç üyeleri Maltepe Belediyesi Meclis Üyesi Gamze Karslı ve Maltepe Belediyesi Meclis Üyesi Göktuğ Sagun ve MBB Genel Sekreteri M. Cemil Arslan’dan oluştu.

MBB’nin yeni dönem başkanı seçilen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey teşekkür konuşmasında: "Hep beraber Marmara Belediyeler Birliğinin geldiği süreci yukarıya taşıyarak şehirlerimize katkı sunan, destek veren ve dayanışan bir kurum olmasını sağlamaya devam edeceğiz.” dedi. MBB’nin dayanışma kültürünü vurgulayarak “Marmara Bölgesi’ndeki belediyelerin ortak çalışmalarda bulunması ve dayanışması için ortak bir zemin olan MBB birbirini destekleyen ve besleyen kent yönetimlerinin yaratılmasına bölgenin güçlenmesine de vesile olacaktır. Ev sahipliğini üstlenen Sayın İBB Başkanımıza, önceki dönem MBB Başkanımıza ve yönetimlerine yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Ve sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.” diyerek teşekkürlerini sundu.

“Kar Festivaline 20 milyon 608 bin TL" “Kar Festivaline 20 milyon 608 bin TL"