Bir süredir sizlerle paylaşmak istediğim bir Kılıçdaroğlu ziyareti var. CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Avcılar ilçesine yaptığı ziyaret.  İlgi çekici ve bir çok soru işaretini beraberinde taşıyan bir ziyaret.

Düşünün CHP Genel Başkanı İstanbul Avcılar İlçesini ziyaret ediyor, CHP’li belediyenin ‘Kentsel Dönüşümde Avcılar Modeli” adlı çalışması hakkında bilgi alıyor. Programı belediye kimseye duyurmuyor. İlçe teşkilatı da, İstanbul il teşkilatı da duyurmuyor. Kim davet ediliyor bilinmiyor. Sanki kimse gelmesin isteniyor gibi bir durum.

*

Nitekim sonuç ta öyle oluyor.

Ne İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu katılıyor. Ne herhangi bir ilçe belediye başkanı katılıyor. Ne Avcılar dışında bir komşu ilçe başkanı katılıyor. CHP Lideri programa CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu ile gelip, CHP Avcılar İlçe Başkanı Erdal Nas ve Belediye Başkanı Turan Hancerli tarafından karşılanıp, belediye meclis üyelerinin de katıldığı bir program yapılıyor.

Genel başkan gelecek bir ilçeye; ama komşu ilçe belediyelerinden hiç biri katılmayacak? İBB Başkanı katılmayacak, ilçe başkanları katılmayacak. Sayın siyasetçiler bu normal midir?

Biz bu bölgede kaç kez genel başkan ağırladık. Farklı partilerin liderlerinin katıldığı programları gördük. Örneğin Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Büyükçekmece’de katıldığı programı da biliyoruz. Beylikdüzü’nde katıldığı programı da biliyoruz. Bir çok komşu ilçenin CHP’li belediye başkanı, CHP İlçe başkanı bu programlara katıldı. Peki Avcılar’daki program neden böyle gerçekleşti?

*

Sonrasında soruşturduk biraz. Programı kim yapmış diye. Avcılar Belediyesi üstlenmedi. İstanbul il başkanlığı  yapmıştır  diye düşündük. Onların da yapmadığı konusunda bilgi edindik. Genel Merkez yaptı deniyor. Bilmiyorum. Kim yaptı, nasıl yaptı ise sonuçta böyle ilgi çekici bir program gerçekleşti.   Bilginize efendim.