Silivri Belediye Başkanı Sayın Volkan Yılmaz,  dün ‘Hizmette birinci yılın değerlendirilmesi’ konulu bir basın toplantısı yapmış..  Kimleri çağırıp çağırmadığını detaylı bilmiyoruz.  Ancak Sayın Yılmaz göreve geldiğinden bu yana bizleri hiç bir toplantıya davet etmiyor.   Buraya döneceğiz.

 Şu davet edilmediğimiz bir yıllık icraatle ilgili düşüncelerimizi bir paylaşalım önce.

Programlarını takip edemesek te, çok  yakından olmasa da izliyoruz Sayın Başkanın icraatlarını.

Çok detayını bilmesek te, görünen yüzüyle Yılmaz hiç te fena gitmiyor aslında.  Çöp ve kafeler başta olmak üzere kamusal işletmeciliğe önem vermesini önemsediğimizi daha önce de ifade ettik.  Köy Pazarı keza.  Güzel bir hizmet. Sonra geçtiğimiz dönemde başlatılan tarım ile ilgili çalışmaları üstüne de koyarak  devam ettirmesi güzel. Arpa –Nohut ektirmiş.  Yanlış hatırlamıyorsan tohum konusunda bir çalışması var.  Kalepark’ı yeniden düzenliyor.. Kreş yapmaya çalışıyor, futbol sahası düzenliyor. Parklarla,  yollarla ilgileniyor. Yani özetle bayağı bir  gayreti var. Bunlar fena değil..

Ama  şu da önemli. Kamusal hizmette güzel işler üretmek yetmiyor. Aynı zamanda herkese karşı; eşit ve adil olmak, bilgilerin paylaşımında şeffaf olmak gerekiyor.

Yani özetle;  Sayın Volkan Yılmaz’ın bir yıllık icraatlarına buradan bakınca iyi şeyler de var, ancak eksik olan şeyler de var.

............

Şimdi dönelim girişgahta değindiğimiz ‘Programa davet edilmeme’ konusuna.  ‘Bir yıllık icraatın içinden’ programı düzenleniyor ama biz davet edilmiyoruz.

Sayın Volkan Yılmaz Gazeteciler Günü nedeniyle toplantı yapıyor bizleri yine davet etmiyor.

Sayın Yılmaz’a göre muhtemelen gazeteci değiliz demek ki (?) 

Basın Danışmanı Eren Ermiş’in mail atarak, ya da telefon ederek bizi davet ettiği bir program henüz olmadı. 

Görevi yeni almanın, belli bir düzeni oturtmanın süreç alabileceğini düşünerek normal de karşıladık. Ama on beş ay sonra, hele de ‘bir yılın değerlendirmesinin ‘ yapıldığı programa davet edilmiyorsanız. Bu artık sizin çok açık şekilde ‘Yok sayıldığınıza, size ambargo uygulandığına, dışlandığınıza’ yeterli hatta fazlasıyla delil oluşturur.

..................

Sayın Volkan Yılmaz ve ekibi bizleri sadece programlardan dışlamakla kalmıyor aynı zamanda on beş aydır bizlere ilan ambargosu da uyguluyor. (Burada hemen belirteyim ki, inanın ilan alıp almama hiç umurumuzda değil. Ama programlardan dışlanma ve yok sayılma hiç hoş bir tutum değil.)

Oysa Sayın Belediye Başkanı Volkan Yılmaz biliyoruz ki, özellikle İBB’de yaptığı konuşmalarda, Silivri’de ne kadar adil ve eşit bir yönetim sergilediğini ve kimseleri dışlamadığını ifade ediyor.   Ama uygulama öyle mi..?

Anadolu’da bir söz var. Gözüm sana mı inanayım, kulağım sana mı?

Sayın Volkan Yılmaz’dan  bize bir şey söylemesini bekliyoruz.  Neye inanalım?

Söylediklerine mi, karşılaştıklarımıza mı?