Cenazeler cemaatsiz, hastalar ziyaretçisiz..           

Hayaller  yıkık, düşler çaresiz..

...

Alt-üst olduk.

Ne plan kaldı, ne program. 

Ne dost ziyareti kaldı,

Ne iş görüşmesi..

Ne aşk kaldı-ne meşk!

Kapandık.

Kapattık kapıları.

Biz havayı, hava bizi özledi.

Yol bizi, biz yolları özledik.

Yalnızlık hissini, tek başınalığı isyan etme derecesine varana dek yaşadık.

‘Yürüyüp gittiğimiz yol ateşti’ sanki...

Dünya değişiyordu da, kısa sürede pandeminin değiştirdiği kadar değişeceğini muhtemel ki kimse tahmin etmemişti.

Pandemi ezip geçiyor.

Ömrümüzü yiyor adeta ömrümüzü.

Az değil. Bir yılı geçti böyleyiz. Ortalama ömrün 75’te biri hesapta olmayan bir düşmanla boğuşmakla geçti, geçiyor.

Süreçte ne çok tanıdıklarımız  bu mikropla mücadele etti. Şükür ki yüzde 99’u kazandı bu mücadeleyi. Şükür ki, hayattalar, şükür ki atlattılar. Hala hastalarımız var. Onlar da atlatacaklar. Onlar da iyileşecekler.  Ve yüzümüz dönerken bahara, biz yaraları saracak, doğrulup kalkacak ve yeniden düşeceğiz yollara.. Umutla, sevinçle, aşkla.. Sevgiyle.. Dostça..

Dönüp arkaya bakıyorum da.. Bir yıllık aşkın sürede ne kadar çok tanıdığımız pandemiye yakalanmış. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu,  Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Silivri Kaymakamı Ali Partal, Çatalca Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Kazancı, Avcılar Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Zeren, Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Günerhan, Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Solak, İBB Sivil Toplum Kuruluşları Koordinatörü Hasan Akkuş, Büyükçekmece Mali İşler Müdürü Orhan Akgün, Avcılar Belediyesi eski Meclis Üyesi Ali Oral, İşadamı Zeki Çapan,

Basın mensubu arkadaşlarımız; Milletvekili Tülay Kaynarca, Yavuz Kaynarca,  Esenyurt Belediye Basın Danışmanı Erdal Karasansar, Silivri Belediyesi Basın Danışmanı Eren Ermiş, gazeteciler; İbrahim Keskin, Engin Pınarbaşlı  ve daha niceleri, akrabalarımız, dostlarımız..  Ve tüm vatandaşlara; çok çok geçmiş olsun dileklerimizi yineliyoruz.

Ve şu anda  başta CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Hüseyin Remzi Gökbulak olmak üzere hastalıkla mücadele eden insanlarımıza acil şifalar diliyoruz. 

Süreçte aramızdan ayrılan Şaban Çağlar ve Nurettin Girgin arkadaşlarımıza ve vatandaşlara Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

Pandemi dünyada tüm yaşamı alt üst ederken doğal olarak bizlerin de yaşamını olumsuz etkiledi. 

Mümkün olduğunca kalabalıklardan uzak durmaya çalıştık. İşlerimizi yeni döneme uygun hale getirerek yürütmeye çalıştık.

Uzun süre gitmediğimiz ofisimizi, daha uzun süre gidemeyeceğimizi anladığımızda  kapatmak durumunda kaldık.  Şimdi iyi ki de kapatmışız diyoruz.

Tüm  toplumun pandemi ile birlikte yaşadığı ekonomik sıkıntılardan olumsuz etkilenmemek için bir önlemdi ve doğru da yapmışız.

Gazeteyi de iyi kötü çıkarmaya çalışıyorduk pandemiden önce, ama maalesef pandemi ile birlikte ona da zorunlu olarak ara vermek durumunda kaldık.

Ama olmuyor. Kağıt kokusu çekiyor insanı yine de. Dijital dünyanın tüm iletişimi etkisi altına aldığı şu ortamda,  bazı şartlarında zorlaması nedeniyle bu yıl başından itibaren eskisi gibi olmasa da gazeteyi de çıkaralım diyoruz.

Aşıların bulunması, bir çok ülkede aşılamanın başlaması, ardından sürece ülkemizin de katılması ile umarız ki şu belalı süreç kısa sürede sona erer de; aldığımız yaraları pansuman etmeye, süratle iyileşmeye çalışırız.

Yoksa süreç ne kadar uzarsa açtığı yara da o kadar derinleşecek.

Ve inanıyorum ki; insanlık pandemiden tamamen kurtulduktan sonra, yaşamında ne kadar çok şeyin değiştiğinin nelerden ne kadar etkilendiğinin hesabını daha bir net yapacak.  Pandemiden sonra da epeyce bir farklı yaşamı olacak bir çoğumuzun muhtemelen. Ve dünyaya, ülkemize faturası daha bir net ortaya çıkacak.

Mutlaka her süreçte birileri bir şeyler kazanmıştır da, ayrıntılarını şu an düşünecek durumda değilim. Sadece kimler neleri kazandı merak etmiyor değilim.

Tekrar; pandemi sürecinde rahatsızlık geçiren tüm insanlarımıza geçmiş olsun diyorum. Hastalıkla mücadele edenlere şifalar diliyorum.  Vefat edenlere Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileklerimi yineliyorum. 

Her şeyin iyi ve güzel olacağına inancımızı kaybetmeyelim..Sağlıklı günleriniz olsun.