Her yeni yıl yaklaştığında, yani bugünlerde, içimi bir sevinç kaplar, bundan duyduğum heyacanı da herkese söylerim. Her ne kadar batıl inançlarım yok desem de “Yeni yılı nasıl karşılarsam, bütün yıl öyle geçer.”’e inanır, güzel bir sofraya, ailem ve dostlarımla hoşsohbete, gülmeye önem veririm.

Madem ki zaman diye bir kavram var, biz de onu birer birer kestirip kullanacağız, başka çare yok. Bir metre kumaş ister gibi, bir yıl zaman kestireceğiz yine. Evrene ricada bulunacağız; “Kes şurdan bize 1 yeni yıl”. O bir yılın mutluluk, huzur, adalet, sağlık, onur ve sevgi iplikleriyle örülmüş olmasını umacağız, bir öncekinden daha iyi olacağına, dünyayı yeniden yaratabileceğimize sonsuz inanç ve hayallerimizle.

2020, her açıdan kabus gibi çöktü üstümüze ve de bitmek bilmedi. Korona, hastalıklar, ekonomik kriz, depremler, siyasi çekişmeler, hergün öldürülen kadınlar...Ama giderayak utandı mı yaptıklarından nedir, olumlu birşeyler de olmaya başladı; aşı bulundu mesela, eli kulağında geliyor.

Şimdi gözümüz 2021 de, çok şeyler bekliyoruz ondan, altından kalkabilir mi göreceğiz.

Sevgili 2021, umarım “Enkaz  devraldım” deyip başlamazsın işe. Doğrusu işin çok zor. Mutsuzuz, hastalanıyoruz, ölüyoruz...ekonomik anlamda bunalıyoruz...sevgisiz, çaresiz kaldık. Bunca yarayı sarıp, iyileştireceksin, yetmedi üzerine, daha güzel, daha yapıcı, daha pozitif birşeyler koyacaksın. Kolay değil, maviyi daha mavi, yeşili daha yeşil yapacak, biz insanlara gökyüzünde cıvıl cıvıl uçan kuşları tekrar fark ettireceksin mesela.

Kim ne derse desin seni karşılamak güzel şey, umutlu şey.

Hoş geliyorsun 2021!

Senden dileğim, bütün insanların barış içinde, paylaşarak, mutlu yaşadıkları bir dünya. Çok zor değil...yapabiliriz...yaşayabiliriz!

Yeni yılımız kutlu olsun!