İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, aday olduğu günden itibaren Türkiye gündeminin ilk sıralarında.

Her yaptığı olay. Her konuştuğu manşet. 

*

Doğal tabi. İstanbul gibi bir şehire 25 yıl sonra üst üste iki defa seçilerek başkan seçilirsen böyle olur.  Başkan olduktan kısa süre sonra İmamoğlu’nun seçim kazanması yanında bundan sonraki yol haritası ile ilgili öngörüler, iddialar birbirini kovalamaya başladı.  Cumhurbaşkanı adayı olacak mı, olmayacak mı?  Şimdilerde buna yenileri eklenmeye başlandı.  ‘İmamoğlu parti kuruyor’, İmamoğlu medya operasyonu yapıyor' ...

*

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu dün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı yapımı tamamlanan Büyükçekmece’deki Sahil Düzenlemesi 1 Etabı'nın açılışında dikkat çeken sözler sarf etti.

-“Sayın Genel Başkanım şimdi Güzelce’den Gürpınar’ü tüm sahili yeniden düzenleyeceğiz. Hatta Kumburgaz’dan Yakuplu’ya kadar tüm sahil yeniden düzenlenecek, Türkiye’nin değil, dünyanın en güzel sahil düzenlemesi olacak.”

Bu vaat İBB Başkanının kalan bir buçuk yıllık görev süresinde gerçekleştirebilecek bir vaat değil. Daha uzun bir zaman isteyen bir proje. Bu kadar uzun zamanı kapsayacak bir proje üzerinde hayal kuran İmamoğlu doğal olarak ikinci dönem de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı düşünüyor diyebiliriz çok rahatlıkla.  

-“Silivri ve Arnavutköy’ü de alacağız. Onları da CHP’li yapacağız.”

Sadece projeler üzerinde çalışmıyor İmamoğlu, gelecek yerel seçimlere ilişkin de düşünceleri ve çalışmaları var. Bu düşünceler örnekte olduğu gibi İstanbul’un ilçeleriyle ilgili.  Doğal mı. Evet doğal. Her ne kadar İYİ Partililerin gönlünde; Silivri, Çatalca ve Şile’nin de dahil olduğu bazı ilçelerde adaylık beklentisi geçiyorsa da özellikle İYİ Partinin aklından geçirdiği; Silivri için, Çatalca için  aday belirlenmesi noktasında mutlak surette Ekrem İmamoğlu da müdahil olacaktır diye düşünmemek mümkün değil. Müdahil olacaktır. 'Silivri'yi kazanacağız, Arnavutköy'ü kazanacağız' diyen bir  İBB Başkanın aklından aday ile ilgili de bir düşünce olmaz mı?

*

İmamoğlu özellikle son bir kaç aydır İstanbul’a oldukça yoğunlaşmış durumda. “150 günde 150 Proje” ile İstanbul’un altını üstüne getiriyor, açılışları bir biri ardına gerçekleştiriyor.

Hayat bu bugünden yarına çok değişiyor. Siyaset bu konuda daha da değişken. Gelecek ne gösterir kesin konuşmamak gerek ama; İmamoğlu'nun İBB başkanı olarak bir dönem daha İstanbul'da kalma ihtimalı çok daha yüksek.   İmamoğlu İstanbul’da altı-yedi yılı dolduracak ve gerçek anlamda İstanbul’a imzasını koyacak gibi. 

Ama bir not daha. Eğer ki Kılıçdaroğlu altılı masadan onay almaz ise, adaylığı gerçekleşmez ise ve  başka adayların adı gündeme gelirse İmamoğlu da Cumhurbaşkanı adayı olmak isteyebilir ki bu da çok büyük destek bulur.