Yıllar önce seviyesiz siyasiler , siyasilerin kirli dil’i bu anlamda bir kaç yazı yazmıştım; köşe yazdığım gazetelerde. Aslında yazdıktan sonra üzülmüştüm de neden üzülmüştüm biliyor musunuz ? Köşemi okuyan okurlara negatif örnek oluyor muyum diyen? Kendimi yargılamıştım.

Ancak durup dururken de yazmamıştım mutlak haklı gerekçelerim vardı yazarken. Siyasiler en ön planda millet tarafından her anlamda izlenip rol model alınıyorlar bir kesim insanlar tarafından. Ne acı , Ne gariptir ki bu rol model alınan siyasi kimlikler yahut kimliksizler diyebileceğimiz bu siyasiler küfürlü demeçlerle yola çıkıyorlar. Ağza alınmaz hakaretler de bulunuyorlar. Yahut rakiplerini dövüyorlar ellerinin altında satılık - kiralık kabadayılar veya biatçıları var. İster mafiya deyin ister adamları veya fedaileri deyin ne derseniz deyin çok önemli mi isimlendirmek ? Sonuçta illegaliteye , suç sayılacak eylemlerin öznesi oluyorlar ya yetmez mi ?

Millet asıl onlarsa vekil. Oylarımızla vekalet verdiğimiz bu seviyesiz siyasiler zamanla kendilerini asıl ve milli iradeyi ırgat yerine koyarak adeta sahada dans ediyorlar. Bir hatırlatmada da bulunmak istiyorum. TBMM’inde ‘’ Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ‘’ diye bir cümle vardır.

Şimdi kontra soruyu tam sorma zamanı şimdiki zaman olmalı diye sormadan da pas geçemiyorum. Gerçekten de egemenlik kayıtsız şartsız millettin midir ? Cevabını veremeyecek kadar sindirilmiş , korkutulmuş insanlara bu soru aslında sorulmaz ama yine de soruyorum.

Zaman bana benim üzülmememi az bile yazdığımı çok güzel belgelerle ispatladı. Şimdi de ; Aman seviyesiz siyasilere dikkat !! deme gereği duyuyorum.

Zaman zaman anayasayı değiştirmeliyiz , yeni anayasa çıkartmak şart oldu diyen siyasilere de ek bir not vermemiz gerekiyor. Siyasete atılmak isteyen adaylara ve seçildikten sonra hangi makamda olurlarsa olsunlar senede iki kez bağımsız ve bilim adamlarından oluşan tam teşekküllü bir kuruldan sağlık raporu almaları zorunludur diye bir madde koyulmasını çok istedim. O kuruldan sağlık raporu almayacak kadar sağlıklarını kaybedenlerin görevleri ve vekillikleri otomatik olarak sağlık kurulunun vereceği

raporla düşürülmeli dersem , önerirsem ayıp etmiş oluyor muyum ? Takdir ve yorum siz değerli okurlarımızın olsun.

Türk dil kurumuna onca argo , onca negatif ve küfürle eşdeğer sözcükler girdi . Burada yazmaktan bile haya duyuyorum ama sizler zaten bu sözcükleri biliyorsunuz belkide üzülerek gülümsüyorsunuzdur . ‘’ Edep yahu ‘’ demek geliyor içimden ve diyorum da edep yahu.

Kur’an da neden ‘’ Ikra ‘’ , ‘’ Oku ‘’ ayetinin indirildiğini şimdi daha iyi anlıyorum ama anlatamıyorum çünkü anlamak istemeyenler onca çok ki..

Yüzyıllık cumhuriyet tarihinde aslı astarı görülmemiş olaylara şahit oluyoruz. En erdem değerlerimizi kaybettik. Saygı ve sevgi , nezaket , asalet , liyakat hak getire moduna gelindiğinde kaybedecek hiç bir değeri olmayanlardan korkarım korkmalıyım da çünkü erdem değerlerden yoksun olanların yapmayacakları kötülük yok. Oysa oldukça da cesur biriyim ama gerçekten korkuyorum etraf satılık - kiralık ve biatçılarla leba leb dolu.

Onun için seviyesiz siyasilere dikkat !! Hem de fazlasıyla çok dikkat !!

Kalın saygı ve sağlıkla değerli okur.