Hiç bir eylem , davranış , aksiyon ; beyin süzgecinden geçmeden planlanıp kararlaştırılmadan hayata geçmez. Bir çok yerel ve ulusal gazetelerde hemen hemen şu tür haberler yazıldı. Bayram öncesi camilerde bayram temizliği yapıldı. Filanca belediye falanca semtte kurban dağıttı bu ve bu tür reklamlar yazıldı. Ne büyük hizmet.  Sanki uzaya gidildi ve yeni dünyalar keşfedildi.

Kimileri de araçlarına atlayıp tam hızla ver elini; Bodrum , Çeşme , Antalya. Öylesine bir tercih ki araçla gidip gelmeleri ve harcadıkları yakıtla iki kurban alınabilirdi. Daha önce rezervasyon yaptırdıkları tatil mekanlarına verdikleri paralar gerek tl gerekse dolar miktarı da az bir  olmayabileceğini de tahmin etmek zor değil.

Merak ediyorum kaç kişi lösemili çocuk hastaları ziyaret edip sevindirdi ? Yine kaç kişi huzur evlerini dolaşıp yaşlı büyüklerimizin elini öpüp bayramlarını kutladı ?? Ülke olarak et yemeyen ve et yüzü göremeyen yüzbinler yahut milyonlarca fakir fukara vatandaşımız varken bu tatil sevinci kimleri ve ne kadar mutlu etmiştir ? Düşünmeden köşeme taşımadan edemedim.

Elbette ki tatile karşı değilim. Yobaz hiç değilim. Ancak ne varki zor dönemlerden geçiyoruz. Ekonomik krizler , gittikçe artan ve yükselen işsizlik rakamları. Mutfaklarda yangın var tencere doğru dürüst kaynamıyorken bu tür lüx sayılabilecek fantazi sayılabilecek davranışlar üzücü değil mi ? Özellikle de bu içinde bulunduğumuz koşulları çemberin merkezine koyarsak. Uzunm yıllardır köşe yazıyorum ilk kez bu konuyu yazıyorum ancak ne var ki yaşanılanlar ve gördüklerim hatta şahit olduğum bu sefalet bu işsizlik ve mega boyutlara ulaşan hayat pahalılığı bana bu köşeyi yazdırıyor.

Uçan enflansiyon ve gittikçe eriyen ücretlilerin ücretleri yanı sıra hayli pahalılaşan tüketim fiat endexleri karşısında ben tatil yapmam yapamam. İsteseydim bırakın Bodrumu , Çeşmeyi yurt dışında tatilin en kralını çocuklarımla birlikte yapabilirdim ekonomik olarak buna müsaitim.

Mevcut iktidar dan çok şey bekleniyordu.Beklenenler maalesef olmadı. Tüik rakamlarla oynuyor çok güzel oynuyor bu oyun konusunda üstadı azam olmuş durumda. İktidar bin yüz tl ikramiye verdi emeklilere oysa en ucuz kurbanın fiyatı 2500 tl’den başlıyordu. Çoğu insan kurban kesemedi ve ihtiyaç sahipleri de et yüzü görmediler. Anlayacağınız bir buruk bayram yaşandı gitti.

Evet sözümün arkasındayım.Bayram temizliği yerine beyin temizliği yapılsaydı çok daha iyi olacaktı. Temizlik yalnız fiziksel olmamalı.Ruhsal ve beyinsel de olmalı , olmalıydı. Hiç olmazsa Kurban bayramında fakir fukaralar et yemeliydiler. Mevcut iktidar kendi vatandaşına et yediremiyorken yabancı ülkelere kurban bağışı yapıyor yaptırıyor ve övünüyor. Tasarruf genelgesi yayınlıyor kendisi uymuyor.

Asgari ücrer 2.824 tl olunca ücretliler et yiyemiyorlar tatile asla gidemiyorlar ama beş maaş , on maaş alanlar tatile gitmeyip ne yapacaklar ? Onca yığılan paralarını yani huzur paylarını huzurla harcamayıp ne yapacaklar ? Bu devran hep böyle gidecek değil ya ..

Gün ola harman ola. Elbetteki bayram temizliği önemlidir. Ancak mevcut koşullar da biraz da zihin ve beyin temizliği de yapılsaydı ya..