USTA Gazeteci Yazar Bilal Öztürk'ün, "GÜNAHSIZLAR" adını taşıyan yeni romanı çıktı. 
Kitapta, "Kırım Türkü dört nüfuslu bir ailenin 1900 ile 1946 yılları arasında başlarından geçenler" anlatılıyor. 
İlk romanı "ABBASGİL"de “Kırım’dan Anadolu’ya bir muhacir ailesi”ni anlatan Bilal Öztürk'ün "GÜNAHSIZLAR" romanı da gerçek yaşamdan kurgulanmış. 
*
Bilal Öztürk, şöyle diyor:
"Gerçek tarihi olaylar üzerine kurgulanan romanı okurken hem Kırım Türkleri’ni yakından tanıyacak; hem de Almanya ve Sovyetler Birliği’nde tek adam yönetimlerinin işlediği insanlık dışı suçlara tanıklık edeceksiniz." 
*
Romanların yaşanmışlardan kurgulanmış olanları okura ayrı bir tat verir. Bilal Öztürk iki romanında da okuruna bu tadı tattırıyor. 
Kırım’da yaşananların, Büyük sürgün, Arabat ve diğer katliamlar ile Mavi Alay’ın başına gelenlerin, umutların ve hayallerin dile getirildiği romanda, "GÜNAHSIZ" iki genç arasında yaşanan masum bir aşkın hüzünlü öyküsü anlatılıyor. 
Tavsiye ederim. 
*
NOT: Kitap sınırlı sayıda basılmış olup, bir miktarı, geliri öğrencilere burs verilmesinde kullanılmak amacıyla Reşadiye Kültür ve Eğitim Vakfı’na teslim edilmiş. Kitabı edinmek isteyenler, adı geçen Vakfın Başkanı İbrahim Kurt’la görüşebilir. İbrahim Kurt’un telefonu 0532 402 72 78 olup, WhatsApp üzerinden bilgi alınabilir.