Silivri kamuoyu uzun yıllardır ilçelerinin ‘Silivri Cezaevi’ ile anılmasından rahatsız. ‘Silivri soğuktur’, ‘Şimdi seni Silivri’ye gönderirler” sözlerinin birisini korkutmak için sık sık söylenebildiği bir zamanda haksız değiller. Zaman zaman da ismin değişmesi için çabaları olmadı değil. Sonunda Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, bir dilekçeyle ismin değişmesini sağladı.  Silivri’de ikamet eden bir vatandaş olarak ben de teşekkür ederim.  Yılmaz da böylece hükümet nezdinde ne kadar itibarlı olduğunu ortaya koymuş oldu.

*

Silivri Cezaevi şimdi oluyor Marmara Cezaevi.  Ayıdan kaçarken b.na düşmek gibi bir şey. Bu cezaevi olumsuz bir algı ise ki öyle ki Silivri bu adın değişmesin istedi. O olumsuz algı şimdi güzelim Marmara’ya yayılıyor. 

Bulunamadı mı başka bir ad? Üstelik şimdi ülkenin çeşitli yerlerindeki il ve ilçelerde bir çok cezaevi var. Onların hepside o yerlerin adlarıyla anılıyor. Silivri Cezaevi adının değişmesini emsal göstererek, onlarda idari mahkemeye başvurup isimlerin değişmesini isterse ne olacak.

*

İşin başındayız. Adalet Bakanlığına çağrımdır. Gelin şu güzelim Marmara’nın adını cezaevine vermeyelim. Başka bir ad şu cezaevine. Mesela;  - Cezaevi 34/1 – olamaz mı? Nasıl olsa İstanbul’da bir çok sokak adı artık rakamla anılıyor. Biz de cezaevlerini rakamlandıralım.  İstanbul’dakiler.   Cezaevi 34-1,  Cezaevi 34-2  veya Ankara’dakiler; Cezaevi 06-1, Cezaevi 06-2 gibi. Bu bir öneri. Başka isimlendirmeler de yapılabilir.

Özetle;  Silivri Cezaevi’nin adının değişmesi Silivri için olumlu bir gelişme. Ama ‘Marmara Cezaevi” olmasa iyi olacak. Başka bir isim lütfen.