Liderleri Meral Akşener’in; büyük gayreti, doğru ve cesur adımları ile son dönem kurulan partiler arasında Türkiye siyasetinde ciddi varlık gösteren ender partilerden biri olan İYİ Parti'nin, İstanbul- Silivri ilçesi örgütü’nde sürpriz gelişmeler birbirini izliyor. 

*

Baştan itibaren özetlesek;

1- Parti engellemeleri aşarak TBMM ye girdi. Ancak Silivri den seçilen vekil partiden ayrıldı ve Silivri Teşkilatı büyük yara aldı.

2- Daha sonra parti kontenjanından Silvri’de  belediye meclis üyeliğine seçilen meclis üyesi partiden istifa etti. Parti teşkilatı yine yara aldı.

3- Meclis üyesinin istifası arifesinde yaşananlar partiyi yıprattı. Kurucu ilçe başkanı başkanlığı bıraktı. Parti genel merkezi, il yönetimi sürece doğru bir müdahale yaptı. sıkıntı büyümeden  yeni bir yönetim oluştu.

4-Süreç içinde Ahmet Refik Bek yönetimi, partinin ülke düzeyindeki yükseliş ivmesine paralel olarak Silivri de de önemli aşama kaydetti. Üye sayısını dört katına çıkardı. bir çok belde de belde teşkilatı oluşturdu.

5- Bu toparlanmaya rağmen teşkilat kongreye doğru dikkat çekici tartışmanın içine sürüklendi.  İlçe başkanının karşısına 3 aday çıkti.

6- Demokratik yarış çıkabilir denebilir. Tabi ki çıkabilir. Nitekim 2 aday çıkınca tartışma olmadı. Ancak son güne kadar  birlikte yol yürüyen partinin ilçe başkanı Ahmet Refik Bek ile  İlçe Teşkilat Başkanı Gökhan Ceylan karşı karşıya gelen gelişme yaşandı. Gökhan Ceylan da adaylığını açıkladı

İlk iki aday için sorun yok ta, Partinin iki önemli isminin son dakikada karşı karşıya gelmesi bir çok soru işaretini beraberinde getirir.

7-3 yıldır partiyi birlikte yöneten iki önemli isim neden karşı karşıya gelir? Bu soru hem mevcut İlçe Başkanı Refik Bek’e de sorulur,  Gökhan Ceylan’a da sorulur. Özellikle bu aşamada Sayın Gökhan Ceylan’ın başkanına karşı neden aday olduğunu net bir şekilde açıklaması bekleniyor.

8- Görünen o ki İYİ Parti Silivri yine ciddi bir huzursuzluk yaşıyor. Bu huzursuzluk partiye umut bağlayanların umudunu yaralayacaktır.  İlçe teşkilatı da her halikurda yara alacaktır. Hatta kongre süreci nasıl gelişirse gelişsin parti şu anda bile yara aldı diyebiliriz.  

Kongre sürecinde de bu tartışmalaın sürmesi sıkıntıyı büyütecektir.

İlçe  teşikalatındaki bulutlu hava, yerini sulu sepken bir yağışa mı,  yoksa günlük güneşlik bir ortama mı bırakacak.

Gelişmeleri birlikte izleyeceğiz.