CHP İstanbul İl Başkanı olarak tarihe geçen Canan Kaftancıoğlu'nun sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek beş ayrı suçlamadan yargılandığı davada Kaftancıoğlu'na 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezası verildi.

Duruşma sonrası açıklama yapan Kaftancıoğlu,"Kararlar saray odalarında alınıyor. Bu dava İstanbul’u, İstanbul halkına kazandıranları cezalandırma davasıydı. Bu karar İstanbul halkını cezalandırmaktır. Vesayet sistemi bitene kadar susmayacağız" dedi.

Yargılamayı yapan İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti Kaftancıoğlu’na verdiği 5 ayrı cezada herhangi bir indirime gitmedi. Kaftancıoğlu’nun okuduğu şiirin mahkeme heyetini karşı olumsuz bir tutum sergilediğinin aktarıldığı kararda indirim yapılmasına yer olmadığı kaydedildi.

Heyet, Kaftancıoğlu’nun tutum ve davranışlarının, kişilik özellikleri ve pişmanlık göstermediğini belirterek verdiği tüm cezalarda hükmün açıklanmasına yer olmadığına hükmetti. Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti Canan Kaftancıoğlu’nun “Silahlı terör örgütü propagandası yapmak” suçunu işlediğinin sabit olduğunu belirterek, Kaftancıoğlu’nun, silahlı terör örgütünün cebir ve şiddet içeren yöntem ve ideolojisini meşru gösterir kastı olduğunu öne sürdü. Heyet; suçun işleniş biçimi, suç konusunun önem ve değeri gerekçesiyle Kaftancıoğlu’na 1 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Kaftancıoğlu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik eleştirilerini ise “Kamu görevlisine alenen hakaret” olarak değerlendiren mahkeme heyeti, bu suçlamadan ise Kaftancıoğlu’nu 1 yıl 6 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı. Heyet, “Cumhurbaşkanı’na alanen hakaret” suçlamasından ise Kaftancıoğlu’na 2 yıl 4 ay hapis cezası verirken, “Türkiye Cumhuriyet’i devletini alanen aşağılama” suçlamasından ise 1 yıl 8 ay hapis cezasına hükmetti. Kaftancıoğlu, “Halkı kin ve düşmanlığa alanen tahrik etmek” suçlamasından ise 2 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

‘Bedeli ne olursa olsun susmayacağız”

Karar sonrası açıklama yapan Kaftancıoğlu, "Kararlar saray odalarında alınıyor. Bu dava İstanbul’u, İstanbul halkına kazandıranları cezalandırma davasıydı. Bu karar İstanbul halkını cezalandırmaktır. Vesayet sistemi bitene kadar susmayacağız. Mücadelemiz yeni başlıyor. Ceza verdikçe korkacağız sanıyorlar. Kayyumlarla seçme ve seçilme hakkı gasp edilenler korkacak ve susacak. Bedeli ne olrsu olsun susmayacağız. Bu aslında halkı cezalandırma davasıydı. O kaybetti biz kazandık" dedi.

 Kaftancıoğlu konuşmasında yine Nazım’dan şiir okudu.

ADLİYEDE BÜYÜK DESTEK

Dava öncesi binlerce kişi Kaftancıoğlu'na "Asla yalnız yürümeyeceksin" demek için Çağlayan Adliyesi önüne akın etti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel başkan Yardımcıları; Veli Ağbaba, Oguz Kaan Salıcı, Onursal Adıgüzel, Muharrem Erkek, Aykut Erdoğdu,  Milletvekilleri; İlhan Kesici, Zeynel Emre, Sibel Özdemir,  Emine Gülüzar Emecan, Turan Aydoğan,  Sezgin Tanrıkulu, Umut Oran, Gürsel Tekin., Barış Yarkadaş, Yaşar Okuyan, CHP eski Genel Başkanlarından Altan Öymen,

Beşiktaş Belediye Başkanı  Rıza Akpolat,  Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli,  Beylikdüzü Belediye Başkanı MehmetMurat Çalık, ;Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ve çok sayıda partili izledi.