Çatalca Belediyesi, ilçenin birçok noktasında çalışmalarına devam ediyor. Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ilçe merkezi ve mahallelerde, yol, kaldırım bakım ve onarım çalışmaları ile düzenleme çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

Çatalca’nın 39 mahallesinde çalışmalarını sürdüren Fen İşleri Müdürlüğü, bu kapsamda geçtiğimiz ay boyunca yol bakım faaliyetlerinden, asfaltlama ve altyapı çalışmalarına, pek çok farklı alanda hizmetlerini sürdürdü.

Çatalca Belediyesi teknik personelinin yerinde yaptığı tespit ve değerlendirmeler sonucu aciliyet durumları dikkate alınıp programlanarak Yol Yapım Amirliğine bağlı ekipler tarafından, çeşitli cadde ve sokaklarda çalışmalar yapıldı. Merkez mahallelerin yanı sıra Belediye sınırları içerisinde bulunan, merkeze uzak birçok mahallede de hizmetlerine devam eden ekipler çalışmalar kapsamında Kaleiçi Mahallesi Ökten Sokak Yolu ve Örcünlü Mahallesi Şekerbahçe Sokağa büz koyma çalışması yaparken Kaleiçi Mahallesi Şenlik Sokak girişindeki tıkalı büz arızasını giderdi.

Ekipler Çetince Sokak, Ulus Caddesi, İcadiye Sokak ve Göçmenler Sokak’ta parke taş onarımlarını gerçekleştirdi. Atatürk Caddesi Eski Emniyet Binası ve Hastane önü kaldırım ve bordür çalışmasını yapan ekipler Ege Sokak’ta ki kaldırımların bakım ve onarımını ve Ferhatpaşa Mezarlığı Sevgi Sokak’ta ki yağmursuyu kanalı hattının onarımını da yaptı.

 

Mahallerimizi unutmadık

Gökçeali Mahallesi Asma Sokak Yolu ve İhsaniye Mahallesi Akyol Sokak Yoluna asfalt kırığı serimi yaparak iyileştirme yapan ekipler, İzzettin Mahallesi Özsu Sokak Yolu, Kabakça Mahallesi Çalmar Caddesi Yolu’na stabilize serim işini tamamladı. Beş Kavaklar Sokak ve Akalan Mahallesi Yöresel Satış Standı Alanı önüne asfalt kırığı seren ekipler çalışmalarına Şehitler Caddesi’ne ve Atatürk Caddesi’ne asfalt yama tamiri yaparak yaya ve taşıt geçişleri için uygun hale getirdi. Çalışmalar kapsamında Kaleiçi Mahallesi Beşkavaklar’da reglaj çalışması yapıldı. Çakıl Mahallesi Celal İlaldı Caddesi’ne durak koyan ekipler yoğun çalışmalarına İnceğiz Mahallesi Çim Futbol Sahası zemininde silindir ile tesviye yapımı ile devam etti.

Ayrıca okul ve çevrelerine de hizmet veren Çatalca Belediyesi bu kapsamda Ormanlı Mahallesi İlk ve Orta Okulu’nda Atatürk Büstü yapımı ile Gökçeali Mahallesi Sevgi Altan Şanda İlk - Orta Okulu’nda gider çalışması yaptı.