İYİ Parti Çatalca İlçe Başkanı Sayın İsmail İp ile ilçe kongresi öncesi bir söyleşi yapmak üzere geçtiğimiz gün Çatalca’ya gitti. Uzun süredir gitmemiştim.

İBB Çatalca’ya da güzel işler yapıyor

Epeyce bir değişmiş Çatalca.  Çatalca’ya girişte başlıyor değişimin izleri. Girişte hemen sol tarafta Ekrem İmamoğlu, üç-dört katlı bir yeni İSKİ binası yapmış. Biraz daha büyügünü yapsaymış nerdeyse tüm İSKİ Genel Müdürlüğü’nün taşınabileceği bir bina olacak. Hani “İBB Çatalca’ya hizmet yapmıyordu?” Nitekim bir sorumuz üzerine İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail İp'te İBB’nin Çatalca’ya çok güzel hizmetler yaptığını belirtirken, anlattığı hizmetlerden biri de bu İSKİ Binası olmuştu. Meğer orada İBB başka hizmetler de verebilecekmiş. Dedik ya bir ilçede İSKİ için yapılacak binadan fazlasıyla büyük çaplı bir bina.  Ayrıca Başkan İsmail İp, kendisi belediye başkanı iken ilçe merkezine doğal gaz getirmek için çaba gösterdiklerini ancak o zaman bunu ‘fizibil’ bulunmadığını, özel şirket kurarak doğalgaz getirtiklerini hatırlatarak, ‘Şimdi İBB Çatalca’nın en uzak köylerine bile doğalgaz götürdü. Bir iki mahalle var. Onların da arazi, yol gibi sorunları var” yorumunu yaptı.

Saat kulesi şeker de?

Araç biraz daha ilerleyince  yine sol tarafta çok şeker bir saat kulesi gördüm. Dikkatimi bayağı çekti. Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner’i tebrik ediyorum  saat kulesi için.  Bana göre iyi düşünülmüş. Ama bu saat ya yarım saat ileri  ya yarım saat geriydi. Yani ayarı bozuk. Eğer düzeltilmediyse bir baktırsanız sayın başkan.

*

Millet bahçesi yorumları

Çatalca’nın içine giriyorum. Bayağı proje ilanları var duvarlarda.  Başkan Mesut Üner’in öve öve bitiremediği Millet Bahçesi’ne bakıyorum dışardan. Daha bitmemiş çevrili. Ama epeyce bir kendine gelmiş. Resim ortaya çıkmış. Bana göre güzel olmuş. Bunu da sordum İsmail İP Başkana. Yorumu, kendisi döneminde Çatalca’ya yakın bir yerde yol kenarında bayağı geniş, suyu falan da olan yeşili bol bir arazi belediye uhdesine alınmış. ‘Ben olsaydım Millet Bahçesi’ni oraya yapardım. Futbol Sahası, Pazar yeri, Halk Eğitim Merkezi’nin kaldırılması iyi olmadı’ dedi İsmail bey. 

Halk Eğitim Merkezi ya da Pazar yeri için iyi oldu mu olmadı mı bilmiyorum ama, futbol kulubü ve futbolseverler için olmamış. Düşünsenize Çatalca’nın bir markası olan futbol kulübe maçlarını Çatalca dışında bir yerde oynuyor.

Kaymakamlık binası yenilenmiş, eski bir İş Merkezi vardı ‘Çağlayan Ege İş Merkezi’ idi adı yanılmıyorsam. Yani ta Çağlayan Ege zamanında yapılmış demek ki. O binada yıkılıp yenileniyor. Tabi bunların hepsi merkezi hükümetin farklı birimlerinin destekleriyle oluyor. Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner’in Ak Partili  olmasının faziletleri... İlçe de on yıl belediye başkanlığı da yapan İsmail İP, Başkan Üner’e merkezi hükümetten desteği ‘Muaazzam destek var’ sözleriyle ifade ediyor.

*

Çatalca’da işsizlik kabus olmuş. Başkan İP, ‘İnsanın umutlarını öldürüyor. Talepte bulunan her 50 kişiden 50’side öncelikle iş diyor. Siyasi partilerin ilçe başkanlıkları iş bulma kurumuna dönüşmüş durumda. Ama nafile!” diyor. İşsizlik her ilçenin problemi tabi.

İşsizlik demişken sık sık gündeme geliyor. Belediyelerimiz gerçekten bu konuda oldukça yoğun çaba gösteriyorlar. Çatalca’da bunlardan biri. Tebrik ediyorum gayretlerini. Ama nazik bir ayrıntı var. Silivri ve Esenyurt’taki özel kurumların iş alımlarının mülakatları Çatalca Belediyesi’nde yapılması o ilçe belediyeleri başkanları tarafından nasıl karşılanır acaba? Yine de bir kişiyi iş sahibi yapmak önemli.

*

Ve sık sık gündeme gelen tarım arazilerindeki işgal iddiaları. Bunu da sorduk doğal İsmail İp başkana. O da kendisinin de işgallere tanık olduğunu ve çok sayıda işgal bulunduğunu iddia etti. Gazeteler yazıyor, siyasiler gündeme getiriyor. Ancak Mesut Başkan bunlara bir yanıt vermiyor? Hakikaten neden çıkıp bir kaç kelam etmiyor sunuz sayın Başkan? Nedir bu iddialar.? Varsa var, yoksa yok. Bir yanıt vermek gerekiyor.