İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ahmet Türk ve Selçuk Mızraklı ile buluştu, Silahlı saldırıda hayatını kaybeden İnsan Hakları savunucusu Tahir Elçi’nin mezarını ziyaret etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, gittiği Diyarbakır’da partisinin Diyarbakır İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Batman’da bir düğüne katılmak üzere Diyarbakır’a geldiğini söyleyen İmamoğlu; Diyarbakır, Mardin ve Van'da belediye başkanlarının görevden alınmasını eleştirdi.

Havalanına iner inmez Diyarbakır’ın sıcağını hissetiklerini söyleyen İmamoğlu konuşmasına teşekkür ederek başladı.

Seçilmiş belediye başkanlarının yerine kayyum atanmasını ‘gaflet ve delalettir’ olarak değerlendiren İmamoğlu, “Farklı kurallar uygulamaya kalkmak kabul edilemez. Ne yazık ki Diyarbakır, Mardin ve Van belediye başkanlarına ve seçmenlerine yönelik ayrımcı tavır hepimizi üzmektedir.” diye konuştu.

Mızraklı ve Türk ile buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu görevden alınan belediye başkanları Ahmet Türk ve Selçuk Mızraklı ile buluştu.

Selçuk Mızraklı, "Toplumun kutuplaşmayı değil buluşmayı güçlendirdiği yarınlar için beraber yürüyeceğiz. Buraya gelişiniz bizim için bir değerdir." derken Ekrem İmamoğlu, "Sizi belediyede ziyaret etmek isterdik." yanıtını verdi.

İmamoğlu, "Bu ülkede barışın bize lazım olduğunu düşünüyorum. Nazım'ın söylediği gibi bir toplum yaratmak lazım. "Bir ağaç gibi tek ve hür, bir orman gibi kardeşçesine." dedi.

Tahir Elçinin mezarını ziyaret etti

Öte yandan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Diyarbakır’da , silahlı saldırıda hayatını kaybeden avukat, insan hakları savunucusu Tahir Elçi'nin mezarı başında dua etti.

İmamoğlu'na, eşi Dilek İmamoğlu ile CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da eşlik etti